Napeto u Gračanici: Gradonačelnik posetio napadnutog mladića, okupljeni Šiptari provociraju i skandiraju UČK

Autor: Kosovo online, Republika

Vesti

17.11.2020

22:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Gračanice Srđan Popović posetio je večeras Zorana Trajkovića, koji je danas napadnut u selu Kišnica i razgovarao sa njim, a dok je razgovor trajao grupa albanskih mladića okupila se nedaleko od Trajkovićeve kuće i uzvikivala parole OVK.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Iste parole uzvikivalo je njih nekoliko koji su se nalazili u autu crvene boje, parkiranom u u blizini. Kada je vozač auta ugledao TV ekipe odvezao je auto u deo Kišnice u kome žive Albanci, a u međuvremenu se u nedaleko od Trajkovićeve kuće okupila još jedna grupa Albanaca, takođe skandirajući "UČK".

Ubrzo je reagovala patrola kosovske policije, a potom su stigli pripadnici specijelne jedinece Rosu. Nakon razgovora s apolicijom grupa albanskih mladića se razišla.

Popović je nakon razgovora sa Trajkovićem osudio napad i kazao da je upozoravano, ali ne iz hira, već već zato što se znalo može da bude do neželjenih posledica, što se kako je dodao, nažalost i desilo. Kako je istakao Popović, dogorila se užasna stvar da je Zoran Trajković dožveo da ga njegovi meštani gađaju kamenica i flašama.

 

- Opština Gračanica je pozivala da se institucinalo reši problem bilborda i da sve insticije koje se bave bezbednšću imaju na umu da su ovakve stvari veoma osetljiive za mir i stabilnost na ovom prostoru i moraju da se pažlljivo razmatraju. Nažalost, neko povezuje suđenje koje se desava u Hagu sa životom ljudi na Kosovu i Metohiji. To je totlano pogrešno i ta dva procesa treba odvojiti - rekao je Popović.

On je naglasio da će se mir biti sačuvan, kao i atmosfera na kojoj će Srbi i Albanci graditi budućnost na Kosovu.

- Obavestili smo policiju i uputili pismo Ministartvu za saobraćaj oko bilborda, ali nismo dobili odgovor. Poslaćemo pisma ambasadama i međunarodnim organizacijama da iskoriste svoj kredibilitet kako bi se ova stvari rešile jer ne doprinose stabilizaciji  ako svi težimo ka dijalougu i miru - kazao je Popović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading