DRŽAVA REŠILA JOŠ JEDAN PROBLEM: Čak 62 turističke agencije dobile polisu!

Autor: Tanjug,Republika

Vesti

17.11.2020

14:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novim pravilnikom od 14. novembra rešen je problem sa polisima osiguranja i do sada su registrovane 62 turističke agencije koje su dobile polisu, izjavila je danas ministarka trgovine, telekomunikacija i turizma Tatjana Matić.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Tatjana Matić

Ona je na otvaranju konferencije "Zima 2020/2021: Kako se destinacije u regionu spremaju za sezonu", rekla da su uvedene dve kategorije licenci sa nižim limitom garancije putovanja.

- Izdvojene su i subvencije, te će turističke agencije moći da refundiraju deo sredstava koje su izdvojili za polise osiguranja. Susrećemo se sa novom situacijom koja je izazvala i najveću ekonomsku krizu, s aspekta privrede, turizam je naročito pogođen. Srbija nije mogla, kao ni ceo svet, da izbegne katastrofalne posledice. Procenjuje se da je šteta u oblasti turizma oko milijardu evra - rekla je Matić.


Direktorka TOS-a Marija Labović je rekla da je ova godina veliki izazov, kao i da su hotelijeri prepoznali da su bezbednost i sgurnost zaposlenih i turista na prvom mestu.
 
 

Kako je rekla,  za sada je napravljeno oko 30 odsto rezervacija za novogodišnje praznike.


- Dobro je što su se hotelijeri fleksibilni i dozvoljavaju da se rezervacije drže dosta dugo i da postoji mogućnost refundacije troškova. Prema informacijama sa terena naši zimski centri su spremni, a dalja epidemiološka situacija će presuditi u kom pravcu će se ova zimska sezona kretati - rekla je ona.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading