ZLATIBOR LONČAR ODGOVORIO DUŠEBRIŽNICIMA: Brinemo o deci, na lečenje u inostranstvo upućeno njih 3.035

Autor: Tanjug,Republika

Vesti

17.11.2020

10:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je od 2014. godine na lečenje u inostranstvo upućeno 4.200 građana Srbije, od kojih je 3.035 dece, a za to je izdvojeno 4,5 milijarde dinara.

RepublikaFoto: Tanjug/T. DROBNJAK

Lončar je odgovarajući na novinarsko pitanje povodom kritika da je zbog virusa korona lečenje dece u inostranstvu u drugom planu i da se ne vodi dovoljno računa o njima istakao da je pored 3.035 dece koja su upućena na lečenje, 400 poslato samo na dijagnostiku.

- Neki su zabrinuti za lečenje dece, a naprasno su zabrinuti oni za vreme kojih je, između 2009. i 2014. 1.492 građana upućeno na lečenje, od čega 509 dece i za to data milijarda i 592 miliona dinara - kazao je Lončar.


Istakao je da su to činjenice i dodao da bi mu bilo drago da su i tada vodili računa o deci, kao što se to čini od 2014. godine.

Ipak, kako je naveo, koliko god da je to teško, pri upućivanju dece na lečenje u inostranstvo, država mora da poštuje predlog lekara, odnosno samo na predlog lekara ili njihovo odobrenje dete može da se upiti na lečenje van naše zemlje.

 
- Razumemo koliko to može biti teško, ali mi drugačije nemamo pravo. Mi apsolutno imamo razumevanja za sve, ali nije korektno da neko to zloupotrebljava. To nema smisla i govori o njima. Mi moramo da poštujemo principe - rekao je Lončar.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading