UJEDINILI SE MRZITELJI SRBIJE: Šiptari poludeli, tvrde da naša država HUŠKA NA RAT!

Autor:

Vesti

14.11.2020

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lažna panika izazvana je u Prištini, a kao razlog, poslužila je izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je situacija u Nagorno- Karabahu pokazala kako jedan zamrznuti konflikt može da eskalira u pravu katastrofu kada ga neko odmrzne.

RepublikaFoto: youtube.com/Kallxo.com
Vjosa Osmani

U isti glas i sa gotovo istim porukama oglasili su se albanski političari, kao i deo srpske opozicije.

Među prvima je reagovala v. d. predsednika Kosova Vjosa Osmani, koja je pozvala Evropsku uniju i NATO da reaguju na izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koje je protumačila kao pretnje ratom. Nakon njenog pisanja na Tviteru, reagovali su i Hoti, Rama, Ministarstvo spoljnjih poslova Kosova, ali i pojedini iz "domaćih redova", poput Mlađana Đorđevića.

Svima smeta Vučićevo poređenje Kosova s Nagorno- Karabahom jer tu ne vide opasnost od zamrznutog konflikta, već poziv na sukobe.

- Ja sam govorio o potrebi da izbegnemo politiku zamrznutog konflikta, da bi čuvanje tog konflikta značilo da bi bilo ko u budućnosti mogao da nas dovede do katastrofe. Razumeli su oni dobro šta sam rekao, samo nešto moraju da prenesu na drugačiji način jer imaju svojih razloga - objasnio je predsednik Srbije.

Regrutni centar za terorizam

Foto: Ilustracija

Kosovo se predstavlja kao primer mlade demokratije, ali svi koji treba znaju da je to regrutni centar za međunarodni terorizam, izjavio je Vasilij Nebenzja, stalni predstavnik Rusije pri UN. Nebenzja je naveo i kako je Kosovo leglo organizovanog kriminala, kao i to da se Rusija nada pravičnom suđenju zločinima OVK i da će svi dobiti ono što zaslužuju.

Prošle godine je i Marija Zaharova, portparolka ministarstva spoljnjih poslova Rusije ukazala na to da se Kosovo pretvara u uporište terorizma, objasnivši da se tamo vraćaju pripadnici DAEŠ, regrutovani među kosovskim Albancima.

Da je Priština ta koja sve vreme izbegava kompromisna rešenja i na šta to ukazuje, ocena je analitičara Dragomir Anđelkovića:

- Nije Srbija ta koja za cilj ima destabilizaciju regiona. Priština je ta koja stvara vrlo napetu situaciju u regionu. Svojim potezima Srbija je pokazala da nismo spremni na kapitulaciju, ali smo spremni na kompromis i na, taj način, postizanje trajnog mira. Oni su ti koji su protiv kompromisa, a taj ko je protiv kompromisa priziva rat i sukobe. Ovo je providan pokušaj da svoju krivicu projektuju na nas.

Karijerni diplomata Zoran Milivojević smatra da su optužbe neosnovane i služe samo za unutrašnje potrebe u Prištini.

- To je neka vrsta njihove političke mobilizacije. Dobro je što se Kfor izjasnio da štiti mir i bezbednost na osnovu Rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244, što je jako važno po pitanju statusa Kosova i Metohije. To znači da su UN i Kfor garant stabilnosti i bezbednosti na Kosovu i Metohiji - zaključuje Milivojević za Srpski telegraf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading