Đerlek o Nestorovićevoj tvrdnji da je 96 odsto manje obolelih od gripa: Nije baš tako!

Autor: Republika

Vesti

13.11.2020

22:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Ðerlek izjavo je na današnjoj konferenciji za novinare, da je nošenje maski ove godine sprečilo veće infekcije sezonskim gripom, ali da je pomogla i vakcinacija.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Mirsad Đerlek

Ranije danas pulmolog Branimir Nestorović ukazao je da je ove godine oboljevanje od sezonskog gripa manje za čak 96 odsto, a na pitanje novinara da li je razlog toga nošenje maski, Ðerlek je odgovorio da maske osim što štite od korone, štite i od svih ostalih virusa.

"Imamo podatke da je ove godine manji procenat obolelih od sezonskog gripa, nije baš 96 odsto manje, ali evidentno je da je manje", rekao je Ðerlek.

Pored maski, dodaje, manjem oboljevanju od sezonskog gripa pomogla je i vakcinacija.

Ðerlek je podsetio da je država ove godine obezbedila 500.000 doza vakcina protiv sezonskog gripa, a uveren je da će, uz angažovanje države, biti nabavljeno još i da će biti vakcinisano između 700.000 i 800.000 ljudi.

Šta je još rekao na konferenciji možete pročitati OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading