ZNAMO KAKO SE TO PROŠLI PUT ZAVRŠILO: Oglasio se NATO sa JEDINIM REŠENJEM KOSOVSKOG PITANJA

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

12.11.2020

19:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

NATO i Kfor su u potpunosti fokusirane na implementaciji mandata UN da sprovedu bezbednost i omoguće bezbedno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice na KiM u skladu s Rezolucijom Saveta bezbednosti UN 1244 od 1999. godine.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

To je za Kosovo onlajn rekao neimenovani zvaničnik NATO-a na pitanje da prokomentariše tvit v. d. kosovske predsednice Vjose Osmani.

Predsednica kosovske skupštine i v.d. predsednika Vjosa Osmani zatražila je reakciju EU i NATO-a na poređenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosova sa Nagorno- Karabahom koju je ocenila kao pretnju ratom.


- Očekujem da će Evropska unija i NATO odgovoriti na ovu pretnju ratom, koju je izneo Vučić - objavila je Osmani na Tviteru.

Iz NATO naglašavaju da podržavaju dijalog između Beograda i Prištine.

- Mi takođe nastavljamo da podržavamo EU dijalog između Beograda i Prištine kao jedinu moguću političku soluciju za stabilnost na Kosovu, Zapadnog Balkana i šire - navodi se u odgovoru iz NATO-a za Kosovo onlajn.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading