POSLE ZASEDANJA KRIZNOG ŠTABA, KON PORUČIO: Struka je zatražila OŠTRIJE mere, a da li će biti usvojene - znaće se do kraja dana!

Autor: Republika

Vesti

12.11.2020

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Korona trese region - u Srbiji je oboren rekord broja novozaraženih, ali i umrlih od korona virusa. Krizni štab je zasedao i razmatrao uvođenje novih mera, ali je epidemiolog Predrag Kon otkrio da nijedna od njih, tokom sednice, nije doneta, ne isključivši mogućnost da budu usvojene i objavljene do kraja dana.

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILJEVIĆ
Predrag Kon

- Ništa nije doneto za sada - rekao je Kon.

Medicinski deo je dao svoje, tražio je prilično oštro da se nešto promeni, za sada je to na 'stend baju', ne znam do kada. Sve je to i pismeno poslato, dakle, mnogo toga je bilo komunikacijski već ranije. Radi se svakako o ekonomskom aspektu, proceni koja ne može da bude za medicinski deo, to i kontrola su trenutno najveći problem," rekao je on.

- Svi u medicinskom delu, jedinstveno, smatramo da bi trebalo ozbiljno zaoštriti i sprovođenje, i kontrolu mera i uvođenje dodatnih mera - rekao je on.

- Dobro su nas čuli, zna se šta smo tražili, ne mogu da kažem šta će biti doneseno jer ovo svakako zavisi od nemedicinskog dela. Mi smo to rekli i to vrlo eksplicitno - rekao je on i objasnio da odluka o novim merama zavisi od više faktora.

- Ne radi se o tome da neko nešto hoće ili neće, stvar je u proceni mogućeg za sprovesti, najboljeg u ovom trenutku i ne sumnjam da postoji dobra namera svih da se ovo zaustavi. Što se medicinskog dela tiče, jasno je da kontakte treba sprečiti i da treba sprovesti sve to - rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading