NA KOGA LI JE POMISLILA? Ministarka Mihajlović kaže da velika Rusija ne stoji iza bahatih srpskih direktora

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

10.11.2020

11:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović poručila je danas da niko u gasnom sektoru ne pokušava da svađa nju, Vladu Srbije, premijerku niti predsednika države sa Rusijom.

RepublikaFoto: Tanjug/M. MIRČETIĆ

Mihajlović je odgovarajući na pitanja novinara rekla da se "ljudi iz gasnog sektora zaklanjaju iza priče da iza njih stoji velika Rusija".

- Velika Rusija ne stoji iza bahatih direktora. Velika Rusija i Ruska Federacija je nama veoma važan politički i ekonomski partner. Veliki broj ruskih kompanija radi u ovom i drugim sektorima. Ja sam radila sa velikim ruskim železnicama, jednom od najvećih svetskih kompanija i ovde su svi dobrodošli -  rekla je Mihajlović.

Javno pozvala Stevana Dukića na sastanak

 

Mihajlović je juče pozvala direktora "Transportgasa" Stevana Dukića da u ponedeljak u 7.30 sati dođe na sastanak u Vladu Srbije.

- Moram javno da ga pozovem, nismo našli čoveka, direktor se ne odaziva na pozive. Sekretarica čas zna, a čas ne zna gde je on i ne odazivaju se na naše pozive i ne odgovaraju na dopise. Kada čuju da mi zovemo, histerično spuštaju slušalice, tako da na ovaj način pozivam direktora da dođe na sastanak u Vladu Srbije - rekla je ministarka Mihajlović.

Ona je navela da želi da pošalje nekoliko poruka direktorima koji su dobili odgovornost i zadatak da vode određena preduzeća u državnom vlasništvu, a posebno u gasnom sektoru.


Kako je rekla, prvo je da to nisu njihova privatna preduzeća niti njihove lične prćije.

 
- Svaki kilometar gasovoda, svaka poslovna zgrada i stolica na kojoj sede je u vlasništvu države i građana Srbije. Svaki prihod koji ostvare je državni, a rashodi koji naprave je nešto što svi plaćamo i pravdamo. Treba da razmisle da li je svaka plata koju prime zaslužena i sve apanaže u skupštinama povezanih društava i upravnim odborima koji se mere ne hiljadama dinara nego hiljadama evra - rekla je ona i istakla da javna preduzeća nisu ničiji trofej, niti nagrada koju je neko dobio zato što je član političke partije.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading