Panika među ŠIPTARIMA! Ko su sledeći TERORISTI koji će ići u HAG? Stižu Haradinaj i Čeku

Autor: S.A.

Vesti

07.11.2020

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teroristi iz Prištine su u neviđenoj panici nakon odvođenja Hašima Tačija i Kadrija Veseljija u pritvor u Hagu. Razlog za uzbunu jeste to što se, prema svim raspoloživim informacijama, spisak hapšenja ili dobrovoljne predaje nekadašnjih vođa zloglasnog OVK ovde ne završava. Kako saznaje Srpski telegraf, sledeći na letu za Hag trebalo bi da budu Ramuš Haradinaj i Agim Čeku. I ni tu neće biti kraj...

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

Pripadnici Euleksa u petak su satima pretresali porodičnu kuću Hašima Tačija, koji je, nakon potvrđivanja optužnice, podneo ostavku, predao se i hitno je prebačen u haški pritvor. Kako su javljali prištinski mediji, traga se za dokumentima koji bi dodatno potkrepili optužbe za teške ratne zločine, među kojima je i likvidacija gotovo 100 ljudi raznih nacionalnosti, a najviše Srba.

Kako je saopšteno, Tači će se u sudnici pojaviti u ponedeljak u 15 časova.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Ramuš Haradinaj

Božidar Spasić BIVŠI OPERATIVAC DB

Hag je ovo uradio kako treba, udaren je prvo vrh terorističke organizacije na Kosovu, nema veće lovine od zločinca zvanog Zmija

- Tada će sudija za prethodni postupak proveriti da li su ispoštovana prava optuženog, uključujući i njegovo pravo na pravno zastupanje, kao i da li optuženi razume optužbe za koje se tereti - saopšteno je iz specijalizovanih veća.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hašim Tači

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun izjavio je da ima dovoljno dokaza i dovoljno svedoka da Hašim Tači i Kadri Veselji budu osuđeni.

Agim Čeku

- U ovoj fazi je izuzetno bitno što su potvrđene optužnice protiv doskora nedodirljivih Tačija i Veseljija - rekao je Drecun.

Đorđević zaboravio s kim je njegov šef pregovarao

Amnezija! Mlađan Đorđević, kum Dragana Đilasa, optužio je predsednika Aleksandra Vučića da je pregovarao sa zločincem, pozivajući se na potvrđivanje optužnice protiv Hašima Tačija. Đorđević je, međutim, zaboravio da je i njegov bivši šef Boris Tadić, kom je bio savetnik u vreme dok je ovaj bio šef države, razgovarao upravo sa Tačijem, tada zvaničnim predstavnikom Prištine u dijalogu.

RepublikaFoto: ALO
Mlađan Đorđević

Na to je na Tviteru morao da ga podseti Nebojša Krstić, u to vreme takođe savetnik predsednika Srbije.

On je ocenio da je ovo sada proces koji je nepovratan i da se očekuje druga faza, a to je procesuiranje. Očekuje da će biti i novih optužnica jer specijalizovano tužilaštvo nastavlja s istragama i u fokusu su im i drugi zločinci iz OVK.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kadri Veselji

- Kada pogledate ove četiri optužnice, to je vrh OVK, nedostaje samo Agim Čeku, koji je bio komandant vojnog krila - naveo je Drecun. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading