Porodice srpskih žrtava sa KiM: Nijedan zločin OVK od 1999. neće biti u optužnicama jer je Kfor bio saučesnik

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

05.11.2020

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodice srpskih žrtava stradalih na Kosovu i Metohiji izrazile su danas uverenje da optuženi Hašim Tači i Kadri Veselji neće odgovarati zbog zločina nad Srbima, kao što nisi ni Ramuš Haradinaj i Fatmir Ljimaj.

Foto: Ilustracija

- Odgovorno tvrdimo da u optužnicama nema Klečke, Radonjić jezera, Volujka, Likovca, Lapušnika, nema otmice 10 rudara kopa Belaćevac, nema Srba kidnapovanih u Orahovcu, Suvoj Reci, Retimlju, Opteruši 1998. godine - navode porodice koje ocenjuju da su optužnice podignute samo zbog albanskih žrtava.

Tim povodom pitaju Specijalno tužilaštvo da li je u optužnici protiv Tačija i zločin iz 1993. godine, zbog koga je na Interpolovoj poternici.

Oni ocenjuju da je Haški tribunal hteo pravdu za sve žrtve bili bi osuđeni i hrvatski, muslimanski, OVK zločinci.

- Znamo i to da od dolaska Kfora 1999.godine na Kosovo i Metohiju, nijedan zločin OVK nad Srbima, Romima, Gorancima, Albancima od neće biti u optužnicama, zato što su im saučesnici vojnici Kfora tako da nećemo dobiti pravdu za zločine počinjene na KIM do 2014. godine - navode iz porodice žrtava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading