DAČIĆ MIRI MINISTARKU I DIREKTORA "SRBIJAGASA"! Zoko, sa Duletom si u dobrim rukama

Autor:

Vesti

03.11.2020

05:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider socijalista i šef parlamenta Ivica Dačić kaže da "nema razloga da postoji zla krv u odnosima" ministarke energetike Zorane Mihajlović i direktora "Srbijagasa" Dušana Bajatovića.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Ivica Dačić i Zorana Mihajlović

- Vlada je tek formirana i Zoka i Dule su na početku novog ciklusa saradnje. Nema potrebe za skandalima i incidentima - istakao je Dačić u izjavi za Srpski telegraf.

Na pitanje da li zamera dojučerašnjoj koleginici iz Vlade što je njegovog partijskog funkcionera uz pomoć obezbeđenja izbacila iz Vlade jer na sastanak nije došao sa saradnicima, kao što je ministarka zahtevala, Dačić odgovara:

RepublikaFoto: Tanjug
Dušan Bajatović

- Bajatović je na čelu "Srbijagasa" godinama. On taj posao drži u malom prstu. Koje god pitanje ili zadatak da je ministarka imala Dule je, siguran sam, spreman da i bez saradnika odgovori na njih. Ozbiljno radi taj posao.

ČVRŠĆE VEZE

Predsednik Skupštine navodi da ministarka Mihajlović u svakom trenutku može da se osloni na Bajatovićevo znanje i iskustvo u poslu.

- Mihajlovićevoj bih poručio samo jedno. Da se opusti, nisu nam potrebne takve scene. Zoko, sa Duletom si u dobrim rukama - poručuje Dačić.

Dodaje da su SNS i SPS partneri u vlasti godinama, te da ta saradnja treba da bude čvršća i jača, a da disonantni tonovi ne idu nikom naruku.

Do sukoba je, podsetimo, došlo posle ministarkinog poziva direktorima javnih preduzeća iz energetskog sektora da dođu na sastanak. Kada je u salu ušao Bajatović, bez saradnika, Mihajlovićeva je naredila obezbeđenju, koje je spremno čekalo, da direktora "Srbijagasa" izbace iz sale. Usledile su optužbe da Bajatović ne poštuje ni ministarku, što je Mihajlovićeva iskoristila kao argument da funkcioneru SPS spočita i nepoštovanje cele vlade.

- Na snimku sa sastanka se dosta toga vidi, uključujući i osiono obraćanje Mihajlovićeve, koja traži Bajatovićevo izbacivanje, uz asistenciju obezbeđenja. Ne vidi se, međutim, da su foto-reporteri, očigledno u dogovoru s njom, čekali da zaskoče Bajatovića dok je napuštao zgradu, ne vidi se ni da je obezbeđenje samo čekalo mig ministarke - ispričali su izvori Srpskog telegrafa iz Vlade.

BRZA SAČUKEŠA

Bajatović je napustio sastanak, a o sačekuši koju mu je priredila ministarka još se nije izjašnjavao. S druge strane, Mihajlovićeva je ranije, u izjavi za Srpski telegraf, ustvrdila da je Bajatović ponizio sam sebe:

- Direktor "Srbijagasa" je svojim radom sebe već ponizio, tako da nema potrebe da ga ja ponižavam. Naprotiv.

Mihajlovićeva: Nekome je ugrožena zarada

Mihajlovićeva je i juče, drugi put, udarila na direktora "Srbijagasa". Ovog puta je Bajatovića isprozivala na Instagramu:

- Da budem potpuno otvorena, puno je problema u "Srbijagasu", posebno ako govorimo o ćerkama-firmama, počev od "Transportgasa", "Gastransa", "Sogaza" i sl. Da ne bude dileme, ne zanima me ko je direktor javnog preduzeća, već da li se radi odgovorno i u interesu zemlje. Interes je samo jedan - energetska stabilnost Srbije. I to važi za svako preduzeće - EPS, EMS, Resavicu i ostale. Energetika treba da nam donese dobitke i profit, a ne gubitke. Ovo je sektor sa mnogo potencijala, država treba da zarađuje na tome, a samim i tim i građani, a ne da pojedinci zarađuju i bogate se, a energetika da siromaši jer onda siromaše i država i građani. Znam da će biti raznih napada na mene i pokušaja medijskih manipulacija, na to sam navikla jer dok se ja protiv toga borim, da li mislite da će taj neko to tek tako da pusti i ćuti, a ugrožena mu je zarada?

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading