Lider DOS prodao Holbrukovo pismo: OD AMERA UZELI MILION DOLARA!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Papir na kojem je Ričard Holbruk u oktobru 1998. potpisao obećanje Slobodanu Miloševiću da SAD nikad neće priznati nezavisnost Kosova nije ni izgubljen niti spaljen u NATO bombardovanju, već je prodat Amerikancima za milion dolara! Odgovornost za ovu veleizdaju zemlje, kako saznaje Srpski telegraf, na duši nosi jedan visoki funkcioner DOS.

Slobodan Milošević i Ričard Holbruk

Papir na kojem je Ričard Holbruk u oktobru 1998. potpisao obećanje Slobodanu Miloševiću da SAD nikad neće priznati nezavisnost Kosova nije ni izgubljen niti spaljen u NATO bombardovanju, već je prodat Amerikancima za milion dolara! Odgovornost za ovu veleizdaju zemlje, kako saznaje Srpski telegraf, na duši nosi jedan visoki funkcioner DOS.

- Papir je nakon rušenja Miloševića nestao. Zna se da su iz američke ambasade tražili da im se taj papir vrati kao dokaz na osnovu kojeg bi Srbija mogla da stopira priznavanje nezavisnosti Kosova, a jedan od lidera DOS je pristao da ga izvuče iz arhive. To je papreno naplatio i za njega dobio milion dolara - otkriva izvor Srpskog telegrafa blizak tadašnjoj vlasti.

UDARNA TROJKA

Da je ovaj papir bio arhiviran u kabinetu Slobodana Miloševića, za Srpski telegraf je ekskluzivno otkrio šef diplomatije Ivica Dačić.

- Svi saradnici Slobodana Miloševića tvrde, a njegova sekretarica se kune da je Milošević zvao i da joj je dao papir na kome je Holbruk, tadašnji glavni pregovarač između Zapada i Srbije i američki izaslanik, potpisao Miloševiću da nikada neće priznati nezavisnost Kosova. Kad su hapsili Slobu, to je nestalo - rekao je Dačić.

Lider radikala Vojislav Šešelj uveren je da za to mogu biti odgovorna samo tri čoveka.

Bilo je u toj našoj grupi mnogo onih koji bi za novac svašta uradili - Mile Isakov, jedan od lidera DOS

- To mogu biti Mlađan Dinkić, Goran Svilanović i Vuk Drašković. Oni su se utrkivali ko će biti bliži Amerikancima, samo su oni mogli da ga prodaju - kaže Šešelj iako lider SPO nije bio član DOS, ali je pred bombardovanje i posle vlade DOS bio na čelu srpske diplomatije.

Zbog neskrivene saradnje sa Amerikancima i odavanja informacija američkom diplomati Džonu Nejboru, na spisku sumnjivih nalazi se i bivši načelnik Generalštaba Momčilo Perišić, a jedan od lidera DOS Mile Isakov kaže da bi se tu moglo dodati još nekoliko imena...

TRGOVINA UZ KAFU

- Bilo je u toj našoj grupi mnogo onih koji bi za novac svašta uradili. Više njih je nezvanično odlazilo u američku ambasadu na kafu kako bi prodavalo informacije. Ne bi me začudilo da su tako prodali i ovaj dokument - priznaje Isakov.

Sa njim se slaže i bivši diplomata Vladislav Jovanović.

- Amerika je od DOS dobijala šta god je tražila, tako je verovatno dobila i ovo. Americi je bilo bitno da vrate papir jer su tako dobili slobodne ruke za formiranje vojne baze na Kosovu - zaključuje Jovanović.

Dinkić, Svilanović i Drašković juče nisu odgovarali na pozive Srpskog telegrafa.

ČOVEK ZA PRLJAVE POSLOVE
  • upamćen i po sporazumu kojim je garantovao amnestiju za Radovana Karadžića i slagao
  • njegov diplomatski stil mu je doneo nadimke Buldožer i Pobesneli Bik
  • prste je umešao i u sukobe u Vijetnamu i Avganistanu, a kao mirovnjak UN oružjem je pomagao diktaturu nad Istočnim Timorom 1977.
  • britanski vojni ataše Džon Krosland svedočio je da su Holbruk, Klinton i Olbrajtova doneli odluku da se OVK iskoristi kao povod za smenu Miloševića
  •  u leto 1998. izuven je pozirao između naoružanih albanskih secesionista

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
djordje1953

04.11.2017 06:36

i manje vazni dokumeti se foto kopiraju overavaju i cuvaju na vise raznih lokacija

Vjekoslav

04.11.2017 12:45

Vuk nije bio u DOS-u niti u Slobodanom kabinetu, arbivi, niti u vili mir, .... A zašto niko ne objavi prvi sporazum koji je vuk odneo Slobodanu a on odbio. Rusi su taj predlog izdejstvovali i poslali po vuku. Tu Kosovo je imalo srpske zastave na graničnim prelazima, 10000 vojnika...razoružanje OVK