ZAPAMTITE DATUM 10. NOVEMBAR: Evo šta je sve dogovoreno na sastanku Vučića, Zaeva i Rame!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

30.10.2020

16:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od 10. novembra građani Srbije, Severne Makedonije i Albanije moći će samo sa ličnim kartama da uđu na teritoriju bilo koje od te tri države, dogovor je postignut danas na video sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Severne Makedonije Zorana Zaeva i Albanije Edija Rame.

RepublikaFoto: Tanjug/Predsedništvo Srbije
Vučić, Zaev i Rama

Dogovor je, naime, da se do tog datuma završi sve u vezi mogućnosti putovanja samo sa ličnom kartom između Srbije, Severne Makedonije i Albanije.

Takođe, postignut je dogovor i oko jedinstvenih radnih dozvola, međusobne pomoći kod elementarnih nepogoda i bržeg carinskog rada.


Tako će Sporazum o unapređenju carinske politike o pojednostavljenju carinskih procedura doprineti da kamioni nesmetano prolaze granice, bez višesatnog čekanja.

 

 

 


Potpisivanje tog sporazuma očekuje se 10. novembra, pa bi već od 11. novembra slika na granicama mogla da bude sasvim drugačija.

Takođe, od 10. novembra građanima Srbije, Severne Makedonije i Albanije neće biti potreban PCR test za ulazak u bilo koju od njih.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading