ROTACIJA! ODE MAJA U MINISTRE, MARTINOVIĆ ŠEF PARLAMENTA

Autor:

Vesti

03.11.2017

18:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković od marta ulazi u Vladu, i to kao ministar kulture. Na njeno mesto u parlamentu doći će sadašnji šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Aleksandar Martinović, saznaje Srpski telegraf u vrhu vlasti.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Martinović ide na mesto predsednika parlamenta, Gojkovićeva na poziciju ministra kulture

- Nije tajna da aktuelni ministar kulture Vladan Vukosavljević nije ispunio kriterijume i ostvario rezultate koji su se očekivali. Već mesecima se govori o tome i razmišlja ko bi mogao da preuzme taj resor. Rešenje bi mogla da bude upravo Gojkovićeva, koja mesecima trpi torturu u parlamentu - navodi naš sagovornik.

Veliki pritisci

Prema njegovim rečima, upravo je to razlog što je Gojkovićeva podnela ostavku na funkciju u Odboru za kulturu i informisanje.

Tuče, suze, psovke...
- Marija Janjušević (Dveri) otimala mikrofon Maji Gojković
- modricu na ruci joj je, kako navodi, napravilo troje poslanika Dveri tokom incidenta u njenom kabinetu
- predsednica Skupštine zaplakala tokom sednice nakon što ju je poslanica DS Aleksandra Jerkov optužila da diskriminiše poslanicu DJB Ljupku Mihajlovski, koja je osoba sa invaliditetom
- plakala u parlamentu zbog teške situacije poslanika DS Dejana Nikolića, čija je ćerka Sofija bila teško bolesna
- Živković je uporedio sa prostitutkom

- Modrica koju je zaradila posle upada poslanika Dveri u parlament samo je deo torture koju je istrpela. Ne zaboravite da su je optuživali za sve i svašta, da je čak nekoliko puta plakala u Skupštini. S druge strane, reč je o izuzetno obrazovanoj ženi koja bi mogla da bude pravo rešenje za Ministarstvo kulture - objašnjava naš sagovornik.

Martinovićevi prethodnici
Slavica Đukić Dejanović  2008-2012.
Nebojša Stefanović  2012-2014
Maja Gojković 2014-

Upražnjeno mesto u parlamentu najverovatnije će, kako navode naši izvori, popuniti aktuelni šef poslaničke grupe naprednjaka.

- Martinović se pokazao kao vešt govornik, ali i sposoban šef najveće poslaničke grupe. Zato se i razmatra da upravo on bude novi predsednik Skupštine - dodaje naš izvor.

Mešanje karata

Iz kabineta Gojkovićeve za Srpski telegraf kažu da je ostavka na mesto šefa Odbora za kulturu i informisanje jedina koju predsednica parlamenta planira da podnese. O mogućoj rokadi ništa nije čuo ni Martinović, koji je u izjavi za Srpski telegraf rekao:

- Prvi put čujem, neće mi se ponuditi.

Analitičar Dragomir Anđelković kaže da su sve opcije otvorene.

- Maja bi mogla da bude odlična ministarka kulture, a smatram i da je Vladan Vukosavljević odličan ministar kulture, tako da me ništa ne bi čudilo. Za Martinovića bi kao šefa najveće poslaničke grupe bilo logično da u tom slučaju počne da vodi parlament, ali ni to ne mora da znači, karte se još uvek mešaju - zaključuje Anđelković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Jelica

04.11.2017 14:56

Ivonu Jevtic za ministra kulture. Voli je narod,nije pokvarena,odlicno vodi kulturne ustanove u gradu. Hrabra je i vredna. Kakav crni Vladan Vukosavljevic.On je mucak i prevarant.