ODGOVARAM SAMO SVETOM PETRU CETINJSKOM: Ovako je govorio mitropolit Amfilohije!

Autor: Republika

Vesti

30.10.2020

08:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U kliničko-bolničkom Centru Crne Gore, jutros u 8.20, posle primanja Svete Tajne Pričešća, upokojio se u Gospodu Visokopreosvećeni Arhiepiskop Cetinjski Mitropolit Crnogorsko-primorski i Egzarh svetoga trona Pećkoga g. Amfilohije.

RepublikaFoto: Tanjug/D. VOJINOVIĆ
Mitropolit Amfilohije

Mitropolit Amfilohije bio je duhovni vođa i pastir verujućeg naroda u Crnoj Gori. Kada je govorio o svojoj ulozi, videlo se da je svestan koliko je ona velika i teška. 

Tako je jednom prilikom, 2017. godine, u intervjuu za "Večernje novosti" mitropolit Amfilohije objasnio koja je njegova uloga i kome jedino polaže račune.

- Mitropoliti cetinjski imaju svoju težinu i sada se ja moram brinuti o svom narodu. Niko se ne pita što se papa bavi svim mogućim pitanjima svetskim, moralnim, društvenim. A koja je razlika između rimskog pape i mitropolita cetinjskog Amfilohija? Uvek kada krenem sa Cetinja uzmem blagoslov od Svetog Petra Cetinjskog i u povratku njemu polažem račune. Poštujem ja vlast, ali on mi je na prvom mestu - rekao je tada mitropolit. 

Kako je saopšteno iz Mitropolije crnogorsko-primorske, svi detalji u vezi sa sahranom visokopreosvećenog Mitropolita biće uskoro objavljeni

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading