Mihajlović: Važno je da sada imamo rodno ravnopravnu Vladu, žene su efikasne i racionalne

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

26.10.2020

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike u novoj vladi Zorana Mihajlović izjavila je danas da je pred novom vladom mnogo izazova jer mora paralelno da se bori na više frontova - da sačuva zdravlje građana i održi ekonomiju.

RepublikaFoto: Tanjug/M. MIRČETIĆ
Zorana Mihajlović

Ona je navela da, šta god mislili jedni o drugima, mora da postoje zajednički i timski rad, dovoljno energije i adrenalina da se vode stvari.

- Moramo da radimo brže i efikasnije jer će na nekoliko strana biti problema, kao i svuda u svetu. Živimo u vremenu velikih izazova, ekonomija mora da radi, ne smemo zatvoriti Srbiju, a s druge strane moramo brinuti o zdravstvenoj bezbednosti. Ja sam navikla da radim u kriznim situacijama, kada sam došla u Ministarstvo građevinarstva nije me sačekao nijedan papir, projekat i rad, sada je to jedno uređeno ministarstvo - rekla je Mihajlović.

Ona je istakla i da je važno da sada imamo rodno ravnopravnu Vladu, jer su žene racionalne i efikasne u poslu, a da je stvaranje jednakih uslova za žene i muškarce tema kojom se prethodnih šest godina bavila vodeći Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost.

- Važno je i što ćemo dobiti novo ministarstvo u kojem će biti sabrano više oblasti koje su do sada vođene kroz agencije i kancelarije. Briga o porodici i demografiji je bitna, jer džaba nam sve što radimo ako nemamo ljude. Rodna ravnopravnost je multisektorska oblast i nije pitanje samo jednog ministarstva i očekujem da nastavimo da stvaramo društvo jednakih mogućnosti i za žene i za muškarce - zaključila je Mihajlović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading