USKORO NOVA VLADA! Poslanici danas raspravljaju o predlogu Zakona o ministarstvima

Autor: Blic, Republika

Vesti

24.10.2020

08:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanici Skupštine Srbije danas počinju raspravu o Predlogu zakona o ministarstvima.

RepublikaFoto: A. Nalbantjan
Skupština Srbije

Predlog predviđa da nova Vlada Srbije ima 21 ministarstvo, a pored dosadašnjih 18, biće i tri nova - Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, Ministarstvo za ljudska prava, ravnopravnost polova i društveni dijalog, kao i Ministarstvo za brigu o selu.

Posle usvajanja zakona o ministarstvima, mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić izneće poslanicima svoj ekspoze i predlog sastava svog kabineta. Prema ranije predviđenoj dinamici, glasanje o Predlogu zakona o ministarstvima se očekuje u ponedeljak, a ekspoze mandatarke planiran je za sredu.

Ko će biti novi ministri trebalo bi da bude poznat posle sednice Predsedništva SNS koja je zakazana za nedelju, 25. oktobra.

Na dnevnom redu sednice parlamenta je i Predlog odluke o prestanku funkcije i imenovanju u Republičku izbornu komisiju, kao i Predlog za imenovanje zamenika generalnog sekretara Narodne skupštine.

Predloženo je da zamenici generalnog sekretara Skupštine Veljka Odalovića budu dosadašnji generalni sekretar Srđan Smiljanić i Branko Marinković.

Sednici parlamenta prethodiće Kolegijum Skupštine Srbije koji je sazvao predsednik Ivica Dačić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading