Stanje u KBC "Bežanijska kosa": DOLAZE I REINFICIRANI KORONOM

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

23.10.2020

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U KBC "Bežanijska kosa" ima dovoljno mesta za prijem novoobolelih od Kovida-19, kaže direktorka te zdravstvene ustanove dr Marija Zdravković i navodi da se u tu kovid bolnicu ponovo javilo troje pacijenata koji su preležali korona virus.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
KBC "Bežanijska kosa"

Zdravković je rekla da niko od reinfciranih nije ostao na bolničkom lečenju i da imaju značajno blaže tegobe.

- Niko nije imao ponovo zapaljenje pluća, što govori da je nekakav imunitet ipak postignut, ali i opominje da oni koji su imali koronu ne treba da misle da imaju trajni imunitet kao što se mislilo kada se bolest pojavila - rekla je Zdravković za TV Prva.


Kako kaže, sada se zna da i ukoliko i postoje antitela, imunitet nije kompletan i da zato struka apeluje da se nose maske.
 

Zdravković je kazala da je u BC Bežanijska kosa manje pacijenata nego prethodnih dana jer je deo njih ozdravio.

- Kapaciteti su spremni za prijem pacijenata, ali se nadamo da ih nećemo popuniti - rekla je ona.

Dodala je da u odnosu na pik iz juna i jula, manje pacijenata ostaje na bolničkom lečenju, a da se većina šalje na kućno lečenje uz propisanu terapiju i redovne kontrole.

Zdravković je kazala da je najveći broj pacijenata uzrasta između 45 i 50 godina, sa značajno lakšom kliničkom slikom, kao i da je znatno manje pacijenata na respiratorima nego u junu i julu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Marijana

23.10.2020 12:29

Bas me cudi da su se opet zarazili. Pa zar nisu dobili preporuko od svog lekara sta sve trebaju da piju, jer ja koliko znam taj oporavak bas dugo traje. Mora da se pije d vitamin, sto manje fizicke aktivnosti... Moj kolega je dobio da pije medicinski suplement cordyceps ekstrakt kapsule kako bi povratio energiju jer je dugo osecao malaksalos. Sad mu je super