Glišić: Dačić je MNOGO više od premijerke zaslužio da zadrži FUNKCIJU!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

22.10.2020

12:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samostalni narodni poslanik Vladan Glišić neće glasati za izbor Ivice Dačića za predsednika Narodne skupštine, jer smatra da je lider SPS potrebniji na mestu ministra spoljnih poslova nego na, kako kaže, protokolarnoj funkciji predsednika parlamenta.

RepublikaFoto: youtube.com/Dokumentarne Emisije Balkan
Vladan Glišić

Glišić je na današnjoj sednici, kojom je nastavljeno konstituisanje Skupštine Srbije, rekao da se 30 godina bori protiv stranke na čijem je čelu Dačić, ali da ne spori njegove rezultate kao ministra spoljnih poslova.

- Čoveka koji je postigao 18 otpriznavanja nezavisnosti Kosova povlačimo na jednu protokolarnu funkciji - rekao je Glišić koji je bio na listi SPAS Aleksandra Šapića, a u međuvremenu je napustio tu poslaničku grupu.

On je kazao da je Dačićev rezultat kao ministra spoljnih poslova prvi uspeh koji je Srbija postigla posle 12 godina povlačenja pred pritiscima da se odrekne Kosova.

Glišić je kazao da je Dačić povučen na funkciju koja formalno pravno jeste treća u državi, ali koju bi , kako smatra, mogao da obavlja neko sa manjim političkim iskustvom i sa manje međunarodnih kontakata nego što ih ima lider socijalista.

- Ako je premijerka zaslužila da i dalje bude na tom mestu, mislim da je Dačić mnogo više zaslužio da ostane ministar spoljnih poslova - naveo je Glišić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading