DRAGI BEOGRAĐANI... Doktor Kon upitio hitnu poruku građanima prestonice, OBAVEZNO PROČITAJTE!

Autor: Republika

Vesti

21.10.2020

06:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Dragi Beogradani, cuvajte svoje i naše zdravlje. NOSITE MASKE!", napisao je dr Kon na svom Fejsbuk nalogu a potom dao objašnjenje o razlici stavova o maskama.

RepublikaFoto: Tanjug
Predrag Kon

- Menjanje stavova o maskama posledica su najnovijih istraživanja, a posebno nedvosmislenih razlika u uspešnosti suzbijanja pandemije tamo gde se maske masovno koriste u odnosu na zemlje gde se ne koriste - napisao je epidemiolog i clan Kriznog štaba.

Menjanje stavova o maskama posledica su najnovijih istraživanja, a posebno nedvosmislenih razlika u uspešnosti...

Posted by Predrag Kon on Tuesday, October 20, 2020
- Stav SZO na početku pandemije je bio da ima smisla da masku koristi samo zaražena osoba kako bi sprecila prenos infekcije. Danas se govori da ukoliko svi nose maske i drže distancu zaštita je blizu 99%. Ukoliko nosi samo jedan zaštita za njega je oko 30% ako ostali ne nose - dodao je Predrag Kon.

 
U Beogradu je, podsetimo, najveci broj novozaraženih od koronavirusa i clanovi Kriznog štaba danima upozoravaju da prestonici preti eksplozija kovid-19.

Brojke iz dana u dan pocinju ponovo da budu alarmantne, pa je tako premijerka Srbije u utorak uvece izjavila da je prema podacima do 20 h, broj novozaraženih u Srbiji preko 400.

Dragi Beograđani, čuvajte svoje i naše zdravlje. NOSITE MASKE! Pomozimo jedni drugima! Posted by Predrag Kon on Tuesday, October 20, 2020

Krizni štab već je u nekoliko navrata pooštravao mere u borbi protiv pandemije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading