Brnabić: Za rat protiv mafije potrebna je sabornost svih!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

20.10.2020

21:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za najavljenu borbu protiv mafije biće neophodna potpuna sabornost i koordinacija svih u vladi i s predsednikom, Skupštinom i pravosuđem s obzirom na to da je reč o izuzetno opasnom pitanju, izjavila je večeras mandatarka za sastava nove Vlade Srbije, aktuelna premijerka Ana Brnabić.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Ana Brnabić

"Nama je u ovom trenutku potrebna potpuna sabornost za rat protiv mafije. Izuzetno smo uspešno ratovali protiv tajkuna, danas tajkuni ne upravljaju Srbijom i ne formiraju vladu kao što su nekad radili", rekla je Brnabićeva u emisiji Upitnik na RTS-u.

Ona je podsetila da je borba potiv mafije jedno je od tri najvažnija prioriteta nove vlade.


"Prva je borba protiv korona virusa, drugo je pitanje KiM, a treće je borba protiv organizovanog kriminala", precizirala je mandatarka.

Istakla je da brojevi nikad nisu bli bolji kada je u pitanju borba protiv kriminala.

"Nikada u istoriji nije zabeleženo manje ubistava, a zabeležena je i najveća zaplena narkotika u mandatu ove vlade", rekla je Brnabić.
 


Govoreći o novom Ministarstvu za manjinska prava i društveni dijalog, Brnabićeva je rekla da je to veoma važno ministarstvo.

Agendu rada tog ministarstva, dodala je, odrediće novi ministar, a prioritet će biti stalni dijalog sa organizacijama civilnog društva.

"To je u ovom trenutku važna stvar, kada kao vlada možemo da dođemo do bojih rešanja, da definišemo efikasnije neke druge probleme, a to je moguće samo ako imamo bolji dijalog", rekla je Brnabić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading