PROPALA KAMPANJA DEZINFORMACIJA U REŽIJI OPOZICIJE: Lažu 100 na sat!

Autor:

Vesti

19.10.2020

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đilas je "povukao nogu", a onda su se u samo 72 sata pridružili i drugi predstavnici opozicije s vernim sledbenikom na čelu Marinikom Tepić i Đilasovim kumom Mlađanom Đorđevićem kako bi u medijima izveli koordinisani napad na vladajuću stranku. Sinhronizovana pojavljivanja predstavnika opozicije u medijima, koji zajedničkim snagama napadaju rezultate aktuelne vlasti, analitičar Dejan Vuk Stanković ocenjuje kao učestalu pojavu.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dragan Đilas

- Nije to ništa novo, postoji preklapanje u porukama, kao i u načinu na koji je poruka saopštena između opozicionih političkih lidera i jednog dela javnosti, a sve to u službi negativne propagande, koja se vodi protiv vlasti. To što se poklapa govori da je organizovano i to je samo jedna u nizu političkih hajki protiv vlasti, kao jedan deo političkog života koji ne može da se izbegne - navodi Stanković za Srpski telegraf.

Kako Stanković objašnjava, istina u ovim političkim napadima opozicije nema vrednost.

DEJAN VUK STANKOVIĆ: NIJE IM BITNA ISTINA, VEĆ NEGATIVAN EFEKAT

- Njihovo pravo je da pričaju šta hoće, nije u igri da li je to istina ili ne, nego da li će da proizvede u medijima odjek, zanima ih samo da proizvedu negativan efekat, nije im važno da li je to što govore istina ili ne - zaključuje Stanković.

ĐILAS: SRBIJA DUGUJE 50,4 MILIJARDE EVRA

Srbija duguje 50,4 milijarde evra ili će dugovati narednih nekoliko godina kada ta sredstva budu povučena. Neobično je da su najveći investitori iz Holandije, koji su investirali oko 3,65 milijardi evra, koje niko ne vidi. Ima mnogo para u Srbiji koje su proizvod korupcije, sive ekonomije, a koje su iznete iz zemlje na razna mesta, ofšor kompanije, a onda legalizovane i kroz navodne investicije vraćene u Srbiju.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Siniša Mali

SINIŠA MALI: SUMANUTO

Građani treba da znaju da Srbija niti je dužna 50,4 milijardi evra niti u narednom periodu može da povuče kredite ukupne vrednosti od 50 milijardi evra. Đilas se samo bavi lažima, kojima kiti svoje sumanute izjave, a ekonomijom dobro barata samo kada je u pitanju njegov džep. Dug prema Kini nije 11 milijardi, već 1,1 milijardu evra. Te kredite povlačimo po dinamici izvedenih radova, za koje su krediti namenjeni.

Umesto komentarisanja Ðilasove fatamorgane, mi jedino možemo da se prisetimo njegovih realnih dugova koje je ostavio za sobom - duga od 1,2 milijarde evra, 14 milijardi dinara dospelih, a neizmirenih obaveza, a bilo je tu i fantastično neverovatnih primera uzimanja novca na projektima koji nikome i ničemu nisu služili, poput izgradnje replike Terazija ili Pazl grada.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Marinika Tepić

MARINIKA TEPIĆ: KRIZNI ŠTAB NE POSTOJI

Podnela sam krivičnu prijavu protiv predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić i članova kriznog štaba. Krizni štab ne postoji! Neka novinari pitaju "članove": pokažite rešenje Vlade o vašem imenovanju! Nema! Jer ne postoji! Samo fantomski Vučićev štab. Zakonska komisija nikad nije osnovana! Zato sam s Vladimirom Todorićem tužila krivično Brnabićevu i "članove", plus zbog laži i obmana!

RepublikaFoto: Tanjug/B. STEKIĆ
Ana Brnabić

ANA BRNABIĆ: SVE CRNO NA BELO

Suština svega što izgovorite je laž. Vama je laž pravilo i način vođenja celokupne vaše politike. Drsko i svakodnevno laganje. Ne zaobilaženje istine, već drsko, otvoreno, bestidno laganje.

Brnabićeva je u prilog svojoj tvrdnji objavila i link za Zaključak o obrazovanju kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti KOVID-19, koji je na sajtu Vlade Srbije objavljen 27. jula. U dokumentu se navodi da je pravni osnov za donošenje Zaključka o obrazovanju kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti KOVID-19 sadržan u Zakonu o Vladi (čl. 33 i 43).

RepublikaFoto: ALO
Mlađan Đorđević

MLAĐAN ĐORĐEVIĆ: OBMANJUJETE JAVNOST S HRAMOM

Vučićev generalni sekretar Nikola Selaković obmanjuje javnost radi dobijanja jeftinih dnevno-političkih poena. On je nasuprot svim pravoslavnim predanjima i kanonima najavio da će u decembru biti "otvaranje Hrama Svetog Save" i pored toga što je Hram već decenijama otvoren. Očigledno misli da je Hram Svetog Save objekat, poput "Lidla", koji treba da bude "otvoren", a svečanu vrpcu za njegovo otvaranje treba da preseče Aleksandar Vučić jer je, prema rečima Selakovića, dao 43.000.000 evra za završetak radova, a to nije dao on, već narod.

RepublikaFoto: Tanjug
Nikola Selaković

NIKOLA SELAKOVIĆ: SUPERMARKET KAO SVETINJA

Država Srbija je iz budžeta u poslednje tri godine izdvojila više od 43 miliona evra za završetak Hrama Svetog Save, što je više nego u 40 godina pre toga. Podsetiću da je firma Đorđevićevog kuma prometovala 12 puta više novca u vreme, dok je bio na funkcijama ministra i gradonačelnika Beograda. Upravo u mandatu predsednika Vučića Srbija je stekla i ekonomsku snagu i političku volju da povuče jedan tako važan istorijski potez. Sve ono što Srbija pod Đorđevićem i njegovim patronima nikada nije mogla ni da sanja. Nije ni čudo jer su takvi bili u stanju da Hram Svetog Save porede sa "Lidlom", koji nisu mogli ni da dovedu u Srbiju tokom svoje vladavine, ne shvatajući svetost, važnost i veličinu hrama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading