ŠIPTARI PONOVO LAŽU: Objavili Bajdenov "dokument o Kosovu" koji NE POSTOJI!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

18.10.2020

12:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Pojedini prištinski mediji objavili su jutros navodni dokument iz predsedničke kampanje Džozefa Bajdena, u kojem on najavljuje promenu američke politike prema Beogradu i Prištini u odnosu na ono što je zastupao predsednik Donald Tramp, ali postoji sumnja u autentičnost ove vesti", kaže politički analitičar Nemanja Starović.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Nemanja Starović

- Autentičnost dokumenta pod nazivom ''Vizija za odnose sa Albanijom i Kosovom'' bi se morala staviti pod veliki znak pitanja, budući da je plasiran preko jednog albanskog portala, da nije objavljen u američkim medijima, te da ga nema niti na jednom od zvaničnih kanala komunikacije Bajdenove kampanje - objašnjava Starović za Kosovo onlajn.

On ukazuje da se na zvaničnoj internet stranici Džozefa Bajdena nalazi čitav niz dokumenata u kojima izlaže svoju viziju prosperiteta brojnih etničkih i manjinskih zajednica u SAD poput Jevreja, Arapa, Portorikanaca, ali ne i saopštenje koje je navodno upućeno Albancima.

- Posebno je zanimljivo to što dokument objavljen na albanskom portalu po strukturi neodoljivo podseća na saopštenje koje je Bajden pre nekoliko dana uputio grčkoj zajednici u SAD i koje je moglo poslužiti kao model za izradu ovog saopštenja upitne autentičnosti - upozorava Nemanja Starović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading