Đukanović: U protekle tri dekade pravljen je ambijent u kom je SRAMOTA reći da radiš za službu

Autor:

Vesti

18.10.2020

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokat i član GO SNS Vladimir Đukanović oglasio se povodom dana Bezbednosno informativne agencije (BIA).

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Vladimir Đukanović

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

"Danas je dan BIA (Bezbednosno informativna agencija). Od srca čestitam našoj službi i želim da napišem nešto u to ime. 

Ne znam zašto, ali uvek je nekako kroz poslednju dekadu 20.veka i svakako u ove prve dve dekade 21.veka pravljen ambijent da je sramota reći da radiš za službu. Razumljivo, period SFRJ nije ni malo bio prijatan za mnoge "neprijatelje države" koje su najpre OZNA, a kasnije UDBA i DB proganjali.

Razumljivo, njima je prioritetno bio cilj zaštita socijalističkog poretka, jer vladalo je takvo shvatanje da se na taj način zapravo štiti i Jugoslavija od unutrašnjeg i spoljnjeg neprijatelja. Padom tog sistema služba je ostala, ostali su i kadrovi i metodologija, ali to ne znači da bi našu srpsku službu uvek trebalo da sagledavamo kroz negativnu prizmu.

Naprotiv, nema službe na svetu koja ne koristi razne metode, ponekad i one koji nisu baš dozvoljeni, kako bi sprečila napad na državu. Mnogo toga mi i ne znamo šta se čini, a da nije službe i njenih profesionalaca ko zna šta bi smo sve preživljavali. 

Srpska služba danas ima sjajne profesionalce. Posle 2000.godine kada su nam govorili da je najbolje da RDB rasformiramo i da skroz službu uništimo, odnosno da je svedemo na besmisao, danas ona, Bogu hvala vaskrsava i sjajno radi svoj posao.

Ona je preko potrebna ovoj državi i njen razvoj je nešto u šta Srbija mora da ulaže. Potrebni su joj vrhunski profesionalci, obrazovani i obučeni ljudi koji pre svega imaju u sebi patriotsku liniju i želju da brane zemlju.

Dugo nam se govorili kako je sramno raditi ili pomagati našoj službi, ali su se mnogi hvalili kako je super da se pomaže ili radi za CIA, MI6, BND, FSB... Ne dragi prijatelji. Čast je raditi i pomagati našoj službi, jer tako branite vašu zemlju, a sramota je raditi za bilo koju stranu službu.
Čestitam još jednom od srca srpskoj službi njen dan."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading