Jovanović: Jedini put za opoziciju je da se radi "korak po korak"

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

17.10.2020

09:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je uoči predstojećeg sastanka opozicionih stranaka koji treba da bude održan u sedištu DS S, da među učesnicima postoji dobra komunikacija i da se niko ne postavlja kao vođa.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Miloš Jovanović

- Razgovaramo u dobroj veri, nema pretenzija da je neko vođa i nema imperijalnih refleksa koje su postojale kod nekih drugih u pređašnjem periodu - rekao je Jovanović za RTV.

Lider DSS je dodao da na sastancima koji su počeli pre mesec dana na inicijativu predsednika SDS-a Borisa Tadića za stolom sede političke organizacije sa različitim načelima i stavovima, ali da im je zajedničko da žele da dođu do dogovora kako se izboriti za više pluralizma u društvu i medijima i kako bolje kontrolisati izbore.

On je rekao da je za sve njih pođednako važno da se nađu na Javnom servisu i da mogu u većoj meri da kontrolišu birački proces.

Jovanović je ocenio da je ovo jedini put za opoziciju, da se radi „korak po korak, bez velikih pretenzija“.

- Ako se iz ovoga formira nešto ozbiljnije, poput grupisanja po političkoj srodnosti i koordiniranom nastupu na izborima to će biti odlično - zaključio je Jovanović, saopšteno je iz DSS.

Razgovori dela opozicije o budućem delovanj treba da se nastave sledeće sedmice, a kako prenose mediji, na ovom sastanku trebalo bi da bude formulisan zajednički zahtev da opozicija bude ravnopravno predstavljena na RTS.

Do sada su održana tri sastanka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading