"Galenika" otišla u ruke kompaniji ''Elius'' iz Luksemburga

Autor: Tanjug

Vesti

02.11.2017

12:32 >> 12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar privrede Goran Knežević i predstavnik kompanije "Elius" Horhe Kosta de Silva potpisali su u Ministarstvu privrede ugovor o prodaji kapitala farmaceutske kompanije "Galenika" u vlasništvu države (93,73 posto) kompaniji "Elius".

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Horhe Kosta de Silva i Goran Knežević

Kako su saopštili iz ministarstva privrede, kompanija Aelius S.A.R.L. Luksemburg ponudila je 16 miliona evra za kupovinu za

93,72914 odsto ukupnog kapitala Galenike, piše u finansijskoj ponudi ovog ponuđača.

Komisija je konstatovala da je ponuda podneta u skladu sa javnim pozivom i da ispunjava sve propisane uslove, i donela Odluku kojom predlaže Ministarstvu privrede da Aelius S.A.R.L. Luksemburg proglasi kupcem kapitala.

Aelius, inače povezano lice EMS S/A Brazil jedini je učesnik koji je ispunio sve uslove za učešće u procesu privatizacije Galenike.

Kupac će biti u obavezi da, pored iznosa od 16 miliona evra na ime kupoprodajne cene, uplati i iznos od 25 miliona evra na ime izmirenja obaveza prema bankama, kao i iznos od dodatnih 200 evra po godini staža za zaposlene koji su se opredelili za dobrovoljni socijalni program.

Takođe, kupac je u obavezi da u naredne dve godine na ime obavezne investije uloži 5,525 miliona evra u Galeniku, kao i da broj zaposlenih na neodređeno vreme ne spušta ispod 900.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading