Vesić: Krizni štab našao meru da zaštiti zdravlje, ali i da privreda radi!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

16.10.2020

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ocenio je da je Krizni štab današnjim odlukama našao meru između potrebe da se zaštiti zdravlje stanovništva i da privreda radi.

RepublikaFoto: Tanjug/T. RADOVANOVIĆ
Goran Vesić

"Grad Beograd je zadovoljan današnjim odlukama Kriznog štaba jer su uvaženi naši predlozi zasnovani na informacijama koje dobijamo kako od građana, tako i od privrednika", rekao je Vesić, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Istakao je da je zaštita javnog zdravlja najvažnija i da je zato važno da se pridržavamo preporuka epidemiologa - da se svuda i na svakom mestu nose zaštitne maske.

Pored toga, rekao je da Grad Beograd neće više izdavati dozvole za javna okupljanja kao što su koncerti, sportske manifestacije i drugi javni događaji.

"Za nas je najvažnije da se istovremeno sa zaštitom zdravlja građana zaštite i radna mesta naših građana u sektoru ugostiteljstva u kojem radi oko 40 hiljada ljudi. To je 40 hiljada porodica koje se hrane od plata koje njihove majke i očevi zarađuju", rekao je Vesić i dodao da najveći broj ugostitelja poštuje sve propisane mere i daje svoj doprinos zaštiti javnog zdravlja.

 

Vesić je ukazao da moramo da naučimo da živimo sa korona virusom dok ne stigne klinički ispitana vakcina ili lek.

"Zato će se Beograd uvek boriti i za zdravlje svojih građana, ali i za to da privreda radi", rekao je Vesić, dodaje se u saopštenju.

Krizni štab je odlučio da od danas nošenje maski bude obavezno i na otvorenom, dok se lokalnim samoupravama zabranjuje da izdaju dozvole za okupljanja.

Radno vreme ugostiteljskih objekata ostaje do 23 sata, kao i do sada, ali su propisane striktne mere - obavezno je da se uđe sa maskom, koju je moguće skinuti kada se sedi za stolom, ali ukoliko se ide u toalet ili se napušta restoran, maska ponovo treba da se nosi.

Takođe, od danas svi uslužni objekti moraju da imaju odgovorno lice, čiji je zadatak da se striktno sprovode preventivne mere.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading