ALARMANTNO! Profesor Kočović predviđa: Srbija će ući u CRVENU ZONU po broju zaraženih, ALI TO NIJE ONO NAJGORE!

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

16.10.2020

07:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema poslednjim podacima Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) Srbija je zaključno sa jučerašnjim danom imala 21,8 zaraženih od korona virusa na 100.000 stanovnika, te se nalazi u svojevrsnoj "žutoj zoni" (15-30 zaraženih na 100.000).

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ/printscreen
Ne piše nam se dobro ako se obistine prognoze profesor Kočovića

Međutim, prema prognozama prof. Petra Kočovića, koji pomoću matematičkih formula analizira kretanje epidemije korona virusa, pitanje je dana kada će naša zemlja ući u "crvenu zonu" (30-50 zaraženih na 100.000).

 

Ali, ako mislite da ćemo tada dostići maksimum, te da nema gore varijante, prevarili ste se. U crvenoj zoni bismo mogli da budemo oko nedelju dana, ali se onda ne bismo vratili u već spomenutu žutu, nego bismo otišli u još dramatičniju - ljubičastu (50+ zaraženih na 100.000 stanovnika).

 

SRBIJA-14.10.2020 - CRVENA zona (30-50 zarazeni) - preliminarna prognoza.... kako stvari stoje ova zona ce trajati 7 dana (+/- 1 dan). Ima isti trend rasta kao i u prvom i u drugom talasu.

Posted by Petar Kocovic on Wednesday, October 14, 2020

Matematički modeli, kako je obelodanio prof. Kočović, pokazuju da bi Srbija u crvenu zonu mogla da uđe već za dva dana, a da nas za desetak dana, dakle oko 25. oktobra očekuje skok u ljubičasti zonu.

 

- Po prvim pokazateljima pik ovog talasa mogao bi da bude manji od prethodnog. Ali - nkad se ne zna... Za prvih 27 dana trećeg talasa - razlika je 1.8% kada se gleda ukupan broj realno zaraženih u odnosu na projektovan broj zaraženih - što je beznačajna razlika - istakao je Kočović.

 

SRBIJA - ZUTA zona - iz nje izlazimo za dva dana (zuta zona 15-30 zarazenih) Posted by Petar Kocovic on Wednesday, October 14, 2020

 

Podsetimo, ranije prognoze prof. Kočovića govorile su da bi pik ovog trećeg talasa mogao da usledi prvih novembarskih dana.

- Moj petočlani tim sastavljen od matematičara i programera prati na dnevnom nivou stanje u svih 216 drzava. Koristimo Gausovu krivu (matematički model koji se bazira na radu čuvenog nemačkog matematičara i fizičara Johana Karla Fridriha Gausa) koja se pomera na dnevnom nivou. Metodologija je jedinstvena, a bazira se na višestrukim talasima - objasnio je ranije za "Blic" Kočović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading