Zaštitnik građana kontroliše Ministarstvo za rad zbog zaraze zaposlenih u "Juri"

Autor:

Vesti

15.10.2020

14:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaštitnik građana ponovo je, po sopstvenoj inicijativi a posle saznanja iz medija o stalnom povećanju broja radnika zaraženih korona virusom u pogonu kompanije „Jura“ u Nišu, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica i okolnosti.

RepublikaFoto: Tanjug/D. NIKOLIĆ
Foto: Ilustracija

Novi postupak kontrole pokrenut je prema Inspektoratu za rad ovog ministarstva nakon što je Zaštitnik građana početkom avgusta 2020. godine već okončao jedan postupak pokrenut iz istih razloga i uputio Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja mišljenje o ispravljanju uočenih nedostataka u radu inspekcije za rad.

Zaštitnik građana je, međutim, pre nekoliko dana ponovo iz sredstava javnog informisanja došao do saznanja o novom talasu širenja zaraze virusom SARS-CoV-2 kod poslodavca „Yura Corporation doo“ - pogon u Nišu i stalnom povećanju broja obolelih među zaposlenima i radno angažovanim licima kod ovog poslodavca.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Zoran Pašalić

Zaštitnik građana je iz medija saznao i da je po ovom pitanju zasedao je Gradski štab za vanredne situacije grada Niša i konstatovao da se u niškom pogonu „Yura Corporation doo“ ne poštuju sve mere zaštite, ali da Štab ne može da nalaže mere privatnom poslodavcu i da je zato potrebno obraćanje nadležnim republičkim organima.

Zaštitnik građana je zbog ovakve situacije među zaposlenima u niškom pogonu kompanije „Jura“ i zbog utvrđivanja svih okolnosti u ovom slučaju pokrenuo novi postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Inspektorata za rad.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading