LAJČAK SE SREIO SA KURTIJEM: Evo šta je izaslaniku EU izneo lider Samoopredeljenja u vezi BEOGRADA I PRIŠTINE

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

14.10.2020

18:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti razgovarao je danas sa specijalnim izaslanikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom o procesu, ciljevima i razvoju dijaloga, saopštio je taj pokret.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Miroslav Lajčak

Kako se navodi, razgovor u sedištu Samoopredeljenja održan je nakon što je Lajčak razgovarao sa političkim liderima u Prištini.

- Sastanak je održan u okviru posete Lajčaka Kosovu i njegovih sastanaka sa političkim i institucionalnim liderima. Na sastanku su Kurti i Lajčak izneli svoje stavove i gledišta u vezi sa procesom, ciljevima i razvojem dijaloga - stoji u saopštenju Samoopredeljenja.


Navodi se da je Lajčak istakao da je dijalog koji vodi EU ozbiljan proces koji ima dva osnovna cilja - "potpunu normalizaciju odnosa i približavanje dveju zemalja EU", prenosi Kosovo onlajn.
 

- Dakle, dijalog između dve zemlje kao proces i konačni sporazum kao rezultat, usko su povezani sa evropskom budućnošću Kosova i Srbije. S tim u vezi, ne može biti vakuma, već ili napretka ili nazadovanja - naveo je Lajčak, kaže se u saopštenju.

Kurti je dijalog okarakterisao kao veoma važan, naglasio potrebu da dijalog bude dobro pripremljen i smatra da treba da ga vodi druga vlada.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading