Đilasovim pristalicama kriva Crkva jer nisu palili sveće Ivanoviću

Autor:

Vesti

13.10.2020

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skandalozno ponašanje opozicionara, koji ubistvo Olivera Ivanovića koriste za politički spin, dostiže nove razmere, budući da se ovaj put na meti njihovih "oštrih tviter jezika" nalazi Srpska pravoslavna crkva. Naime, u nameri da obeleže 1.000 dana od ubistva lidera Građanske inicijative Sloboda demokratija pravda (SDP) Olivera Ivanovića sledbenici opozicije su se uputili u Crkvu Svetog Marka i sve bi bilo u redu da ta crkva nije bila zatvorena i poštovala svoje radno vreme.

RepublikaFoto: Tanjug/D. BANDA
Foto: Ilustracija

Posle 19 sati Zoran Lutovac, lider DS, i predstavnici još nekih opozicionih stranaka došli su ispred crkve koja je u to vreme zatvorena. Sveće su upalili ispred crkve, što je bio povod da po starom običaju celu priču okrenu na svoju vodenicu i zakukaju kako su vrata svetinja zatvorena samo za njih.

 

Da apsurd bude veći, oglasili su se i na Tviteru, očekujući veliku podršku građana, međutim, ni to se nije desilo.

- 1.000 sveća za Olivera je trebalo da gori večeras, međutim, Crkva Svetog Marka je zatvorila svoja vrata za vernike u nadi da se ugasi istina o Oliveru Ivanoviću. Ovo je najniži udarac - napisala je sledbenca Pokreta 1 od 5 miliona Mala Vranjanka.

Uništenje DS misija Lutovca i Ðilasa

RepublikaFoto: facebook.com/Ivan Krstić
Ivan Krstić

Član Glavnog odbora Demokratske stranke, dela koji predvodi Branislav Lečić, optužio je Zorana Lutovca i Dragana Ðilasa da uništavaju Demokratsku stranku.

Naime, Ivan Krstić je na profilu na Fejsbuku objavio sliku Borka Stefanovića, koji sa pristalicama SSP, kako navodi, sedi u prostorijama DS u Ivanjici.

- U prostorijama DS u Ivanjici osnivaju se odbori Ðilasovog SSP. Stečajni upravnik, osim što je skinuo tablu u Nušićevoj, sada prepušta prostorije DS Ðilasu. Misija Lutovca i Ðilasa je potpuno uništenje DS. To je sada sve jasnije - napisao je Krstić na Fejsbuku.

Imun na ovu novu vrstu blaćenja vlasti preko Crkve nije ostao verski analitičar Željko Injac budući da je podelio pomenuti Tvit, kao i odgovor na njega, i time jasno iskazao stav po pitanju ovih sramnih navoda. Odgovor je glasio:

 

- Bio je parastos u crkvama za Olivera, koji je i sam bio vernik SPC i dosta pomagao. Zatim, sve crkve u Beogradu su otvorene do 19 časova, zadnjih oko 20 godina. Nemojte da politizujemo sve i da pljujemo bez osnovnih info, posebno ne preko pokojnog Olivera, pokoj mu duši - podelio je Injac sa pratiocima na Tviteru, uz komentar: "Opet žurka i pljuvka po SPC".

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading