VULIN ODGOVORIO NA BAKIROVU ŽALOPOJKU: Prvo recite ko je odgovoran za pokušaj ubistva Vučića u Srebrenici

Autor: Tanjug

Vesti

13.10.2020

06:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin poručio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić može u Srbiju da pozove gosta kojeg misli da treba i pozvao Bakira Izbetbegovića da prvo odgovori ko je pokušao da ubije Vučića u Srebrenici.

RepublikaFoto: Tanjug/D. BANDA
Aleksandar Vulin

Reagujući na Izetbegovićevu izjavu da nije u redu što predsednik Srbije u Beograd, pored Dodika i Čovića, nije pozvao političkog predstavnika Bošnjaka u BiH, Vulin je rekao da Vučić može da pozove koga misli da treba.

- Ako je više puta ugostio i Izetbegovića i Komšića i Džaferovića, može da ugosti i Čovića. Ne mešam se u untrašnje odnose u BiH, ali ne mogu da ne primetim da je Izetbegović ljut što nije pozvan on, Džaferovića i Komšića nije pominjao. Predsednik Vučić kao nesporni politički lider svih Srba vodi doslednu politiku mira prema našim susedima, iako veoma često nema iskrene sagovornike u drugim državnicima - rekao je Vulin.

RepublikaFoto: Tanjug

On je naveo da je u Srbiji gost svetinja i da se nikad nije desilo da gosta linčuje rulja, da se domaćin skloni i pojavi tek kad je gost "čudom i hrabrošću preživeo linč ološa".

- Pre nego što presednik SDA i pomisli da može da odredi predsedniku Srbije koga i kada sme da zove, neka najpre odgovori gde je on nestao kada je rulja pokušala da ubije premijera Srbije dok je na Izetbegovićev obraz bio u Srebrenici. A do tada, neka Izetbegović pozdravi Vučićeve napore da region živi u miru, kada već ne pomaže, neka ne odmaže - poručio je Vulin, a prenelo Ministarstvo odbrane u saopštenju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Marko

13.10.2020 09:12

Istraga? Da li su vodili istragu? Veliki broj svedoka. Sve snimljeno sa mnogo kamera. I niko nije okrivljen i osudjen. Velika sramota za istražne organe, sudstvo i državu.