"SMRT ĐILASOVCIMA" PIŠU PRIJATELJI ŠEFA SSP: Stefanović otkrio istinu o sramnim grafitima!

Autor:

Vesti

13.10.2020

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom istrage o pretećim porukama ispisanim na kući potpredsednika SSP Dejana Bulatovića policija je pronašla određene dokaze u kući njegovog bliskog prijatelja i partijskog saborca Zorana Radmilovića, otkrio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Dragan Đilas

Bulatovićev saborac je odbio poligraf, mada su kod njega pronađeni izvesni dokazi. Tako se, kao kula od karata, srušio još jedan pokušaj lidera SSP Dragana Đilasa i njegovih saradnika da i za te grafite optuži "zlu vlast".

Đilas je, podsetimo, imao performans u Šidu, gde je otišao jer su na kući potpredsednika SSP bili ispisani grafiti "Đilas i Bulatović lopovi", kao i "Smrt đilasovcima".

MUŠKE SUZE

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nebojša Stefanović

Optužio je vlast za linč opozicije, a Bulatović je gotovo na ivici suza govorio o mržnji i ludilu režima protiv onih koji se bore za pravdu. I sve to su ovekovečili video-snimkom. I to baš u danu, 8. oktobra, kada je u Beogradu boravio evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji povodom izveštaja EK o reformama u Srbiji.

Stefanović je objasnio da je policija u prva 24 časa saslušala 12 osoba i da je samo Radmilović odbio poligrafsko ispitivanje i grafološko veštačenje.

- Pregledane su sigurnosne kamere u širem rejonu, utvrđeno je, takođe, da Bulatović na svojoj kući ima kamere koje nisu bile u funkciji. Od tih 12 lica, 11 se dobrovoljno podvrglo poligrafu, osim jedne osobe koja se zove Zoran Radmilović. Taj čovek je vrlo blizak prijatelj oštećenog i član njihove političke stranke. Posle tih prvih informacija koje su ukazivale da je on izvršio to delo, policija je po sudskom nalogu ušla u njegovu kuću i pronašla boju koja odgovara boji grafita na kući. Pronađene su četke za pisanje koje odgovaraju širini slova koja su na kući, nađena je dukserica umazana bojom - objasnio je Stefanović.

Bulatović na poligrafu

Bulatović je priznao da je policija privela njegovog bliskog prijatelja Radmilovića jer je u njegovoj kući pronađena farba koja je okarakterisana kao slična onoj kojom su ispisane preteće poruke:

- Ponuđeno mu je da prizna da je on to uradio, u zamenu za oslobađanje nakon priznanja. Odbio je i od tada više nijednu reč u policiji nije izgovorio. U međuvremenu sam ponovo pozvan u policiju da dam izjavu i tom prilikom mi je ponuđeno poligrafsko testiranje, koje sam odmah prihvatio.

ODBRANA ĆUTANJEM

Naveo je da Radmilović nije želeo da izgovori "nijednu jedinu reč" niti da na bilo koji način pomogne istragu i ocenio da je očigledno da su iz SSP hteli da zloupotrebe ovaj slučaj:

- Ja neću da kvalifikujem da li je neko kriv, ali su to vrlo jasne indicije koje ukazuju da ono što su Bulatović i Đilas pričali nema veze s istinom. Iz SSP su pokušali da zloupotrebe taj slučaj da bi sebi pribavili neki politički poen ili skrenu pažnju javnosti na nešto što će na kraju ipak da im se vrati kao bumerang. Dva dana je bila priča kako su horde SNS napale Bulatovića, a onda odjednom ta priča medijski umire i više je niko ne pominje.

Član predsedništva SNS Milosav Miličković kaže da je očigledno da u ovoj dobro režiranoj predstavi ni Bulatovića ni Đilasa ne interesuje istina.

- Očigledno su u panici što se razotkriva svaka njihova, pa i ova poslednja laž. Pored niza izmišljotina i laži koje iznosi, nema nijedan odgovor na pitanje zašto njegov i Đilasov bliski saradnik Radmilović nije prihvatio poligraf i odgovorio na prosto pitanje da li je on ispisivao grafite na kući. Zašto nije pristao da da uzorak svog rukopisa kako bi, kao njihov blizak prijatelj i član Đilasove stranke, naprosto skinuo svaku sumnju sa sebe - ističe Miličković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading