MINISTAR STEFANOVIĆ: Želimo da se Kontiću sudi u Srbiji!

Autor: informer, Republika

Vesti

12.10.2020

08:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Očekuje se da je Ivan Kontić (30), koji je uhapšen u Podgorici za pokušaj ubistva mladića u Novom Sadu, u ovom trenutku kod nadležnog sudije koji će odlučivati o određivanju pritvora", kaže ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

RepublikaFoto: youtube.com/Novo jutro
Nebojša Stefanović

Kontić, koji je osumnjičen da je 24. avgusta brutalno prebio 28-godišnjeg mladića u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, uhapšen je juče u Podgorici, a ministar Stefanović navodi da je Interpolova poternica koju je Srbija raspisala za njim stoji.

- Mi želimo da on dođe u Srbiju, da mu se ovde sudi. Nadam se da ćemo u narednim danima znati više detalja vezano za odluke, to je sada u rukama pravosuđa - rekao je Stefanović na TV Pink.

On je zahvalio kolegama iz Crne Gore za koje kaže da su profesionalno radili sa srpskom policijom na tom slučaju od prvog trenutka.

 
RepublikaFoto: MUP Crna Gora
Hapšenje Ivana Kontića

Stefanović je naveo da je crnogorska policija došla do informacija koje su ukazale na to gde se nalazi stan u Podgorici u kome se krio Kontić.

- U ovim trenucima se očekuje da bude izveden pred nadležnog sudiju koji će odlučivati o određivanju pritvora - rekao je Stefanović.

Stefanović se osvrnuo i na pokušaj politiczacije tog slučaja zbog navoda da neko štiti Kontića.

- Ti isti uvek tvrde isto. Šta je problem kad slušate ono što govore Ðilas, Obradović, Jeremić? Uvek imate hiperprodukciju lažnih afera, paletu izmišljotina - rekao je Stefanović.

Dodao je da kada se situacija razreši, prestaje takva priča i kreće nova izmišljotina.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading