Srpska liga: NAPAD NA EPARHIJU BAČKU JE NAPAD NA SRPSKI NAROD U CELINI

Autor:

Vesti

09.10.2020

18:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadi pojedinih medija na vladiku Bačkog gospodina Irineja doprineli su ohrabrenju bezumnika i zlonamernika da fizički nasrnu na kuću vladike Irineja sa ciljem da mu ugroze žovot. Pozivamo nadležne državne organe da pod hitno pronađu zlotvore i kazne ih najstrožim kaznama u skladu za zakonima države Srbije. Nećemo dozvoliti da u srpskoj Vojvodini teroristi nekažnjeno terorišu srpske pravoslavne svetinje kao što isto čine na srpskom Kosovu i Metohiji. Više nikad nećemo dozvoliti napade i pokušaje ubistva srpskih sveštenika i arhijereja i Srbija više ne sme da dozvoli izliv mržnje raznoraznih protuva protiv najsvetije srpske institucije a to jeste Srpska pravoslavna crkva. - ističe Aleksandar Đurđev, poslanik i predsednik Srpske lige.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Aleksandar Đuđev

Da li je bilo potrebno obnavljati fasadu Vladičanskog dvora u Novom Sadu i na koji način, stvar je struke - kaže Đurđev, ističući da je SL uverena da nadležne stručne službe eparhije Bačke ozbiljno i odgovorno rade svoj posao, zbog čega im očigledno zameraju dušebrižni mediji koji se nisu pre pisanja zlonamernih tekstova obratili Eparhiji, kako bi dobili tačne i proverene informacije, jer im je zapravo jedini cilj da vode negativnu političku kampanju i narušavaju jedinstvo države i Crkve - ističe Đurđev. 

 

 

 

Mi sada vidimo da je višemesečna medijska hajka i satanizacija srpske crkve i episkopa Irineja imala za cilj da vladiki Bačkom i sveštenicima eparhije Bačke nacrta metu na čelo i od njih napravi glinena golubove za raznorazne bitange - zaključuje Đurđev.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading