(VIDEO, FOTO) GRMI PEŠTER! Pogledajte poslednje pripreme Vojske Srbije za vojnu vežbu "Sadejstvo 2020"

Autor: Republika

Vesti

09.10.2020

10:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović prisustvovali su danas uvežbavanju jedinica Vojske Srbije za izvođenje Združene taktičke vežbe sa bojevim gađanjem "Sadejstvo 2020", koja će u subotu 10. oktobra biti održana na Privremenom poligonu „Pešter".

RepublikaFoto: mod.gov.rs
Sve spremno za vežbu

Kako je istakao ministar Vulin, sve predviđene radnje idu svojim tokom i sve se odvija onako kako treba da se odvija.

- Ono što je najvažnije - svi ljudi su zdravi, motivisani su, daju sve od sebe i trude se da Združena taktička vežba sa bojevim gađanjem „Sadejstvo 2020" bude impresivna, velika, da bude baš onakva kakva i jeste naša vojska - naglasio je ministar odbrane.

 
Zamenik rukovodioca vežbe za Kopnenu vojsku brigadni general Željko Kuzmanović rekao je da se jedinice Ratnog vazduhoplovstva i PVO i Kopnene vojske zajednički pripremaju za predstojeću vežbu i da su realizovale i izvele sva pripremna gađanja i pripremne aktivnosti te da su pripremljene došle na Privremeni poligon „Pešter".

 
- Prethodnih dana organizovali smo život i rad na logorskoj prostoriji i realizovali individualna i zajednička uvežbavanja s ciljem postizanja što boljih rezultata na predstojećoj vežbi. Pripadnici oba vida Vojske Srbije pokazali su izuzetnu motivisanost za realizaciju te aktivnosti, a kroz motivaciju pokazali su i visoku stručnost i osposobljenost za realizaciju predstojećih zadataka i za rukovanje i upravljanje složenim borbenim sistemima - rekao je general Kuzmanović i dodao da su na poligonu i pripadnici 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade koji su takođe „prikazali visok stepen stručnosti i osposobljenosti za izvršenje zadataka".
 

Vežbu „Sadejstvo 2020" izvode jedinice Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, borbena grupa iz sastava Kopnene vojske i jedinice za specijalne operacije.
 
Cilj vežbe jeste prikaz obučenosti komandi i jedinica Vojske Srbije u rešavanju taktičkih i vatrenih zadataka tokom izvođenja združene operacije, sa težištem na vazduhoplovnoj vatrenoj podršci snaga Kopnene vojske.

Na vežbi je angažovano oko 2.800 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, oko 150 borbenih i neborbenih vozila i borbenih sistema i više od 40 vazduhoplova.

 
Današnjem uvežbavanju prisustvovali su pomoćnik ministra za materijalne resurse Nenad Miloradović, komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-major Duško Žarković, zamenik komandanta Kopnene vojske brigadni general Vladeta Baltić, zamenik komandanta RV i PVO brigadni general Željko Bilić i komandant 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva brigadni general Tiosav Janković.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading