Đukanović: Evropksa unija stvara novu realnost - žele da glas manjine vredi 5 puta više

Autor:

Vesti

07.10.2020

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Narodni poslanik i član SNS-a Vladimir Đukanović oglasio se danas tekstom na društvenoj mreži Fejsbuk u kome navodi da Evropska unija priprema stvaranje "nove realnosti".

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Vladimir Đukanović

Ta "nova realnost" predstavlja želju Unije da u državama koje ne drži pod kontrolom, odnosno u kojima ne vladaju liberali, budu dozvoljena sva moguća dozvoljena i nedozvoljena sredstva protiv vlasti koju podržava većina. Prema Đukanovićevim rečima, Brisel želi da stvori situaciju u kojoj glas manjine vredi pet puta više u odnosu na većinu.

 

Ceo teks Vladimira Đukanovića pročitajte u nastavku:

- Manjina dobija zeleno svetlo da vlada
Više je nego očigledno da je Evropska unija dala neku vrstu zelenog svetla da u svim državama koje Brisel ne drži u potpunosti pod kontrolom, odnosno koje nisu pod kontrolom liberala, dozvoljeno je sve učiniti protiv vlasti koju većina naroda u tim zemljama podržava. Na delu je pravljenje tzv.nove realnosti koja podrazumeva da bi glas manjine trebalo da vredi pet put više u odnosu na većinu. Manjina, i to izrazita manjina, proglašava se za vrhunsku inteligenciju i njene potrebe su jedino važne da im se udovolje, dok se prema većini koja nije u saglasju sa zahtevima Brisela postavljaju neverovatni zahtevi i većina se proglašava diktatorskom i autokratskom ukoliko takve sulude zahteve ne prihvati. Najčešće su ti zahtevi takvi da oni ozbiljno narušavaju nezavisnost svake države. Recimo, nama dolaze nenormalni zahtevi iz Brisela da evropski zvaničnici imaju pravo da vrše uvid u naše sudske postupke, pa čak i u tužilačke istrage. Da ne govorimo o tome što se uvodi na nivou Evropske unije kazna po osnovu nečega što smo mislili da je umrlo sa komunizmom, a tiče se verbalnog delikta. Danas ako se kritički izrazite prema nekom evropskom zvaničniku možete da doživite osudu zbog iznetog stava, a ako se izrazite kritički prema onome što Evropska unija čini možete možda doživeti da vam se zabrani da uđete u Evropsku uniju. Sloboda mišljenja lagano umire u Briselu. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Većina doživljava da bude žigosana kao prostačka, primitivna, zatucana, jer Bože moj ona ne zna šta se zaista događa u državi u kojoj živi. Kao apsolutna istina uzima se samo ono što iznose predstavnici izrzite manjine koji su dobili monopol od te iste Evropske unije da su inteligencija. Tu dolazimo do neverovatne situacije- više izbori nisu bitni, jer to što narod većinski glasa za neku opciju to je autokratija. Valjda je demokratija ako imamo slabe lidere, slabe vlade koje mogu da budu ucenjivane ili ako imamo ministre koji prvom prilikom trče u ambasadu neke zapadne zemlje da podnesu izveštaj šta se govorilo na sednici vlade i da ogovaraju svoje kolege. Većina se privoljava, čak i pod pretnjom, da se sastaje sa izrazitom manjinom i da sluša apsolutno nenormalne zahteve čije bi ispunjenje navodno bilo put ka demokratiji, bez obzira na činjenicu da se ti zahtevi kose sa zdravim razumom i što takvih ludosti nema ni u jednoj zemlji na svetu. Recimo, ključni zahtev prema SNS-u u Srbiji je da iz svih naziva naših lista izbacimo ime Aleksandra Vučića! Znači, demokratija je ako izbacimo ime našeg predsednika? Po čemu? Zašto? Valjda je demokratija da svako ima pravo slobodno da nazove svoju listu kako hoće? Ipak, ime Aleksandra Vučića je problem, jer je nemoguće pobediti ga i toga su svesni ovi što predstavljaju izrazitu manjinu u Srbiji i njihovi evropski pokrovitelji. Zato se pokušava uvesti pravilo da izbori nisu bitni, već da je dozvoljeno da izrazita manjina ima pravo uz pomoć najgoreg nasilja da preuzme vlast. 

 

Eto, ja tako zatucan, primitivan, sve bez škole i retrogradan, ne pristajem na te ucene. Sloboda nema cenu, a posebno sloboda mišljenja i političkog izražavanja koju hoće da nam oduzmu. Te idiotske stavove da je manjina u pravu, a da je većina glupa i zatucana neka sprovode u svojim državama. Srbiju neka ostave na miru! - napisao je Đukanović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading