Vesić: Za Oko sokolovo zainteresovana dva grada iz regiona

Autor: Republika

Vesti

07.10.2020

15:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da se sa dva grada iz regiona pregovara da kupe sistem elektronske kontrole nepropisnog i propisnog parkiranja "Oko sokolovo", koji se odnedavno primenjuje u glavnom gradu Srbije.

RepublikaFoto: Republika
Goran Vesić

Jedan od tih gradova je prestonica, rekao je Vesić na prezentaciji sistema "Oko sokolovo" gradonačelnicima i predstavnicima devet srpskih gradova koji su izrazili želju da primene taj sistem i uvedu komunalni red.

U pitanju su gradovi Novi Sad, Niš, Čačak, Kragujevac, Vranje, Pirot, Kruševac, Subotica i Užice.

Vesić je rekao da je Beograd srpskim gradovima besplatno ponudio softver sistema "Oko sokolovo".

Istakao je da je to jedinstven sistem u svetu i naveo da postoje slični sistemi, ali da oni snimaju ili nepropisno ili propisno parkirana vozila, odnosno da ne postoji nijedan sistem koji radi i jedno i drugo kao "Oko sokolovo".

- Pokazali smo da Srbija može u nečemu da prednjači i budite sigurni da će mnogo gradova, pre ili kasnije, uvesti ovaj sistem - dodao je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading