SAŠA RELJIĆ OTKRIO ISTINU O STRADANJU VOJNIKA U TOPČIDERSKOJ KASARNI: Gardisti su ubijeni zbog šverca Milovog kokaina!

Autor:

Vesti

06.10.2020

21:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saša Reljić, svedok u istrazi koja se vodi zbog ubistva gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića 5. oktobra 2004. u kasarni na Topčideru, uputio je pismo roditeljima stradalih vojnika. U obraćanju roditeljima Reljić ističe da su Jakovljević i Milovanović stradali zbog šverca kokaina.

RepublikaFoto: wikimdia.org
Dražen Milovanović i Dragan Jakovljević

Opisujući odgovornog za smrt dvojice mladića, Reljić je citirao nedavnu izjavu šefa DPS Mila Đukanovića, koji je poručio da će izgubljenu vlast u Crnoj Gori braniti i iz šume. Reljić je time otkrio koga smatra odgovornim za ubistvo gardista.

Reljićevo pismo roditeljima poginulih vojnika na Topčideru prenosimo u celosti:

- Poštovani roditelji tragično stradalih Dražena i Dragana, zbog nedavnih manipulativnih nastupa g. Bože Prelevića i generala Svetka Kovača u dnevnom listu Politika i na TV Nova u kojima iznose mišljenje da na osnovu mog svedočenja ne ide istraga u pravom smeru, želim da vas javnim putem upoznam sa sledećim činjenicama:

Tadić je poltron organizatora posla šverca kokaina kroz kasarnu na Topčideru

 

- Dva navedena lica uopšte nisu informisana o detaljima mog iskaza pred tužiocem u vezi sa pogibijom vaših sinova. Božo Prelević u izjavi medijima, kao bivši predsednik Vladine komisije za istragu pogibije vojnika, u stvari je saopštio da 2006. komisija nije bila upoznata od kabineta tadašnjeg predsednika Borisa Tadića o preuzimanju dosijea BIA o praćenju navedene narko-grupe. Ukoliko je tačna izjava g. Prelevića, smatram da bi tužilaštvo trebalo da ispita motive takvog postupka tadašnjeg Predsedništva Srbije. General Svetko Kovač u izjavi Politici kaže da moja izjava "vodi istragu u pogrešnom smeru". Pored Miodraga Rakića, predaji dosijea od Neše Radovanovića, pripadnika BIA, prisustvovao je i Ranko Tadić, tadašnji šef bezbednosti u Predsedništvu Srbije, moj i generala Kovača zajednički prijatelj. Više puta smo Ranko, Kovač i ja zajedno razgovarali i siguran sam da je Kovač bio upoznat sa preuzimanjem dosijea i da iznosi neistinu kada govori da istraga ide u pogrešnom smeru. Zašto general tako postupa, pitanje je za istražne organe.

RepublikaFoto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Petar Milovanović i Janko Jakovljević

Apel: Skinite ljagu sa naših sinova

Očevi stradalih vojnika Petar Milovanović i Janko Jakovljević nebrojano puta zahtevali su da zločin u kojem su izgubili sinove konačno bude rasvetljen, a krivci krivično gonjeni.

- Ovaj slučaj već godinama tapka u mestu, očekujemo da će se konačno saznati istina - poručio je Milovanović.

Sličnu poruku uputio je i Jakovljević:

- Nama niko ne može da vrati decu. Stalo nam je samo da se skine ljaga s naših sinova, za koje se pominjalo da su se poubijali. Nadamo se i da će neko odgovarati za njihovu smrt.

Poštovani roditelji Dragana i Dražena, tragičnom pogibijom vaših sinova nisu izgubljeni samo životi vaše dece nego i dva srpska vojnika. Kada neko ubije decu, država treba da vodi istragu, a kada budu ubijena dva vojnika, prava država, osim istrage, treba da sprovede pravdu prema počiniocima da više nikada nikome ne padne na pamet da učini isto.

Ovaj put neprijatelj je bio u početku nevidljiv, imao je pomagače u tadašnjem vrhu države, a istraga nije postojala. Danas je situacija drugačija. Ubica je tužilaštvu poznat, pod kontrolom je organa i službi Srbije, ali ostaje i pitanje obaveznog sprovođenja pravde.

E pa mogu da vam saopštim da upravo zbog pravde koja se sprovodi prema onima koji su se drznuli da dirnu Vojsku Srbije, čekate da se i zvanično saopšti ime ubice vaših sinova.

RepublikaFoto: Tanjug
Milo Đukanović

Izvinite što zbog istrage ne mogu više detalja da iznesem, ali strpljivo čekajte pravdu, a gorenavedenu gospodu smatrajte poltronima Borisa Tadića, a njega (koji je javnosti objavio moje ime kao svedoka) poltronom organizatora posla šverca kokaina kroz kasarnu na Topčideru. Tog organizatora posla, zbog stradanja vaših sinova i naših vojnika, u poslednje dve godine često gledate u medijima. Prvo je, zbog pravde, dobio tikove, a onda je počeo da se jako znoji pred kamerama, dok danas već javno govori da ide u šumu da brani svoj narko-kartel.

Svima koji ometaju istragu ubistva naših gardista mogu da poručim "DŽABA KREČITE. GAME OVER". Ja, lično, siguran sam da će pravda pobediti i da će se svi akteri ovoga zločina naći pred sudom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Zoran

07.10.2020 08:44

Proklete bile ubice dvojice gardista i svi koji ih čuvaju. Sramota za sve koji su upleteni u skladištenje narkotika u objektu u Topčideru. Sad je i malom detetu jasno zašto su ukinuti vojni sudovi. Proklet bio izdajica svoje domovine.

Odgovori 14 1
dane

08.10.2020 07:32

Zbog Ratka.