Stefanović: Tužilaštvo ne treba da ima ulogu u politizaciji

Autor: Republika

Vesti

06.10.2020

13:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Udruženja sudija i tužilaca Srbije Nenad Stefanović kaže za naš list da to Udruženje smatra da je izjava Zagorke Dolovac u kojoj je navela da tužilaštvo postupa na osnovu dokaza, a ne glasina, sasvim ispravna, te da tužilaštvo svakako ne treba da ima ulogu u politizaciji društva.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Nenad Stefanović, predsednik Udruženja sudija i tužilaca Srbije

- UST se slaže da postoji trend negativne kampanje usmerene protiv tužilačke organizacije, odnosno da se tužilačko postupanje kritikuje i osporava dok je u toku, što je preuranjeno i neprimereno, budući da tužilaštvo postupa transparentno i da se javnost rada nesporno poštuje. Izneti rezultati rada su jasni i proverljivi, te u tom smislu nema mesta primedbama da tužilaštvo ne postupa, naročito od uvođenja tužilačke istrage, koja je korenito izmenila ulogu tužilaštva i nametnula tempo rada ovog organa koji nikada na ovim prostorima nije viđen - navodi Stefanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading