Nova vlada biće zasnovana na tri principa: Biće rotacija i novih imena

Autor:

Vesti

05.10.2020

16:34 >> 16:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U sedištu Srpske napredne stranke na Novom Beogradu danas je održana sednica predsedništva SNS na kojoj se raspravljalo o mandataru i članovima nove vlade Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/T. Radovanović
Siniša Mali

Sednici predsedništva prisustvovali su najviši funkcioneri stranke na čelu sa Aleksandrom Vučićem. Nakon sednice organizovana je konferencija za medije koju je vodio Siniša Mali.

On je naveo da je predlog Aleksandra Vučića o mandataru za sastav nove vlade jednoglasno usvojen i da će to biti vlada kontinuiteta.

Iako je jedina tema na sednici predsedništva bila sastav nove vlade, ipak se našlo vremena i da se razgovora o ekonomiji, radu prethodne vlade i zadacima nove.

 

 

 

- Prioritet je dalji rast ekonomije i napredak privrede, povećanje životnog standarda, plata i penzija. Ne odustajemo od cilja Srbija 2025, prosečne plate od 900 evra i penzije od 430 evra. Drugi prioritet je rast vojne moći o odbrambene sposobnosti Srbije. Treće jačanje zdravstvene moći, borba sa koronom i zdravstvenim izazovima - rekao je Mali.

On je istakao da će u sastavu nove vlade doći do izvesnih promena.

- Biće rotacija, ali i novih imena. Predsednik Srbije se posebno zalagao za to da u budućoj vladi bude nove i sveže krvi - rekao je Mali i najavio da će u narednih nedelju dana biti organizovana nova sednica predsedništva kada će se govoriti o konkretnim imenima.

- O kadrovskim rešenjima nije bilo reči, biće narednih dana. Do ponedeljka će biti nova sednica Predsedništva SNS sa konkretnim predlozima za ministre nove vlade - rekao je Mali nakon konferencije i dodao da će tada biti reči i odonosima sa koalicionim partnerima.

 

Upitan da li sebe vidi u novoj vladi, Mali je rekao da uvek govori da je njemu želja da bude deo tima Aleksandra Vučića, da sledi njegovu viziju i da bude SNS.

Na kraju konferencije Siniša Mali je podsetio da će predsednik Srbije, u skladu sa svojim ustavnim ovlašćenjima, kao predsednik svih građana, u 20 časova saopštiti ime mandatara.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading