Šib: Iskreno se nadamo da će se Srbije uskoro pridružiti Uniji, na podršku Nemačke može računati!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

03.10.2020

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački ambasador u Beogradu Tomas Šib danas je, u video snimku povodom 30. godišnjice ujedinjenja Nemačke, izrazio nadu da će se Srbija uskoro pridružiti Evropskoj uniji i istakao da u tome može da računa na podršku Nemačke.

RepublikaFoto: www.twitter.com/German Mission to UN ‏ Verified account
Tomas Šib

- Duboko smo uvereni da se sloboda, mir i blagostanje u Evropi mogu uspostaviti samo zajedničkim snagama, u okviru EU. I iskreno se nadamo da će se Srbije uskoro pridružiti Uniji. Na podršku Nemačke može računati. Živela Nemačka, živela Srbija. Živela Evropa - naveo je Šib.

Nemačka ambasada u Beogradu objavila je povodom 3. oktobra, Dana nemačkog jedinstva, video snimak, umesto proslave koju je onemogućila pandemija koronavirusa.

Šib, koji je već dve godine ambasador Nemačke u Srbiji, istakao je u snimku objavljenom na Fejsbuk stranici ambasade, da je ovaj događaj za Nemce bio je i još uvek je "velika sreća".

- Pre tačno 30 godina okončana je podela Nemačke koja je trajala decenijama. Nemačka Demokratska Republika postala je ponovo deo Savezne Republike Nemačke. Nemačka je ponovo ujedinjena. U retrospektivi, iz danšenjeg ugla, prosto se graniči sa čudom što je ponovno ujedinjenje Nemačke proteklo tako mirno, odnosno da je uopšte došlo do toga - naveo je Šib.

Iz ambasade navode da se pod normalnim okolnostima Dan jedinstva u nemačkim ambasadama širom sveta obeležava kako dolikuje i podsećaju da se prošle godine pozivu na prijem u nemačkoj rezidenciji odazvalo više od 1.000 zvanica.

Dodaju da su ove godine povodom 30. godišnjice ujedinjenja planirali nešto posebno - svečano otvaranje nove zgrade ambasade, ali da je usled pandemije došlo do kašnjenja u završnoj fazi izgradnje.

Umesto toga, gledaocima je omogućo da preko video snimka zavire u unutrašnjost buduće ambasade.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading