Dom zdravlja do marta sledeće godine! Vučević: Obezbedili smo 21.000 vakcina protiv sezonskog gripa!

Autor: Kurir.rs, Republika

Vesti

01.10.2020

18:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević danas je obilazeći radove na izgradnji doma zdravlja u naselju Adice izjavio da prvi sprat novog objekta pod krovom i da će do kraja marta sledeće godine biti u potpunosti završen kada će uslediti opremanje i uređenje.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Miloš Vučević

- Adice će konačno dobiti svoj Dom zdravlja jer se beleži rast broja stanovnika. Procene su da će ovaj objekat pružati usluge za 17000 građana, a projektovan je da kapacitet bude za 20 posto veći, kako bi mogao da zadovolji i buduće potrebe. Tu će biti smeštene sve službe Doma zdravlja. Snaga zdravstvenog sistema pokazuje snagu cele zajednice. Naredne godine završićemo rekonstrukciju objekta na Limanu 4, čeka nas obnova objekta na Novom naselju, a uskoro će biti otvoren Reproduktivni centar u Almaškoj ulici. Zajedno sa Republikom i Pokrajinom borićemo se da Novi Sad dobije opštu gradsku bolnicu. Cilj nam je da budu što kraći redovi, da se manje čeka na zdravstvene usluge i da sistem bude što efikasniji - rekao je Vučević, koji je gradilište obišao članom Gradskog veča za zdravstvo dr Draganom Satjićem i direktorom Doma zdravlja "Novi Sad" Veselinom Bojatom.

Primiću vakcinu protiv gripa

Vučević se osvrnuo i na epidemiološku situaciju za koju je rekao da je dobra.

- I dalje je jednocifren broj inficiranih, nešto veći nego prethodnih dana, ali moramo biti oprezni. Dolaze hladniji dani, ugostitljski objekti moraće da funkcionišu u zatvorenom prostoru, tako da moramo biti disciplinovani, jer od nas zavisi dalji razvoj situacije. Lekari preporučuju vakcinisanje protiv sezonskog gripa. U Novi Sad stigla je 21.000 vakcina. Ja ću se vakcinisati, to je stvar odluke, ali pošto posredno tako može da se utiče na epidemiju, mislim da je i stvar odgovornosti - naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević. Prilikom posete gradilištu predstavnicima Službe opšte medicine uručene su uniforme koje su kupljene iz donacije Vlade Slovačke Republike za sve zaposlene u Domu zdravlja ''Novi Sad'' - naglasio je Vučević.

- Gradonačelnik je u saradnji sa ambasadom Slovačke Republike obezbedio 2968000 dinara za nabavku 2588 delova uniforme koju će dobiti svi zaposleni u Domu zdravlja, a istu takvu donaciju dobio je i Zavod za hitnu medicinsku pomoć. Na limanskom objektu radovi se odvijaju i brže nego što je planirano, a kada bude završena njegova rekonstrukcija, biće to ponos ovog grada. Zaposleni u Domu zdravlja su se divovski borili u prethodnih šest meseci, od spremačice do poslednjeg doktora u kovid ambulanatama, i njihovom zaslugom Novi Sad ima dobre rezultate u borbi sa epidemijom - rekao je Veselin Bojat.

 

Prema rečima člana Gradskog veća za zdravstvo dr Dragana Stajića, Grad će još više i bolje ulagati u primarnu zdravstvenu zaštitu koja je osnova lečenja stanovništva. On se zahvalio predstavnicima medija što doprinose razvijanju svesti o značaju primarne zdravstvene zaštite.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading