LIDER SSP BRIŠE ZAOSTAVŠTINU DS: Đilasova osveta Đinđiću!

Autor:

Vesti

02.10.2020

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zoran Lutovac se tokom dve godine šefovanja demokratama svojski trudio da raskine sve veze Zorana Đinđića sa Demokratskom strankom, a po nalogu lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, saznaje Srpski telegraf. Zato je u poslednjoj turi isključio čak 53 člana DS jer su navodno podržali i glasali za novo rukovodstvo sa Branislavom Lečićem na čelu, čime je ujedno otpisao i sve ministre iz Đinđićeve vlade i njegove bliske saradnike.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Dragan Đilas

- I na taj način se Đilas osvetio Zoranu, koji ne da ga nije cenio, već je protiv njega podneo i krivičnu prijavu 2001. jer je još tada uočio da ovaj mulja, odnosno da pokušava, pozivajući se na navodne veze sa premijerom, da ućari neke pare. Tek posle ubistva Đinđića Đilas je politički i ekonomski profitirao. Nikad nije Đinđiću oprostio što ga je provalio i zato je na razne načine rovario kako bi se narušila čak i uspomena na rad i ideje pokojnog premijera. I sad je preko svog piona Lutovca uspeo da posle gotovo dve decenije izvede i taj poslednji čin - otera iz DS nekadašnje Đinđićeve ministre i bliske saradnike - priča izvor Srpskog telegrafa blizak Đilasu i Lutovčevoj frakciji DS.

NE BIRA SREDSTVA

Iz DS su, između ostalih, izbačeni i Lečić, Slobodan Milosavljević, Božidar Đelić, Dragoslav Šumarac, Dragan Domazet, kao i Vida Ognjenović, Nada Kolundžija, Lejla Ruždić, Goran Paunović...

9 godina Đinđić bio predsednik DS (januar 1994 - mart 2003.)

 

- Lutovac je definitivno bivši najneuspešniji predsednik DS, o čemu svedoči nebiranje sredstava za opstanak na čelu DS, kao i odnos prema istoriji, vrednostima i realnosti DS nalogodavaca njegovog ponašanja i malobrojne grupice ljudi koji ga slede. DS će baštiniti političku zaostavštinu Đinđića, a garant tome su Zoranovi saborci, bivši ministri, gradonačelnici, poslanici i hiljade članova DS koji su na prošlonedeljnim izborima smenili Lutovca - kaže za Srpski telegraf Slobodan Milosavljević.

Đinđićevi ministri izbačeni iz DS

Branislav Lečić, ministar kulture

Božidar Đelić, ministar ekonomije i finansija

Dragoslav Šumarac, ministar građevine i urbanizma

Slobodan Milosavljević, ministar trgovine, turizma i usluga

Dragan Domazet, ministar nauke, tehnologije i razvoja

Da se radi isključivo o revanšizmu i osveti, svedoči i činjenica da je iz DS isključen i Đelić, koji je bio u Parizu 26. septembra kad su održani stranački izbori, te zvanično obrazloženje Lutovca da su izbačeni zbog učešća na istim pada u vodu.

Milosavljević: Zoranovi saborci su na prošlonedeljnim izborima smenili Lutovca

 

- Pre će biti da želi da me izbaci, kao i sve osnivače DS i sve Đinđićeve ministre, zbog naših ideja, naše slobode i demokratskog duha - izjavio je Đelić.

Zoran Đinđić

SUKOB SA VUKOM

Na sistematski prekid veza sa Đinđićem ukazivala je i Gorica Mojović, priznajući da ju je šokiralo odsustvo njegove fotografije na sednici GO krajem juna jer je svih godina od njegovog ubistva stajala pored stola radnog predsedništva.

Đinđić prijavio Đilasa zbog ucena

Đinđić je potpisao krivičnu prijavu protiv Đilasa revoltiran saznanjem, kako su pisali mediji, da je neposredno posle petooktobarskih promena pokušao da ucenjuje ondašnje rukovodstvo "Pekabete", pozivajući se na navodne veze u vrhu DS i sa njim, kao premijerom.

- Kako je Dragan Đilas finansijski stajao 2001. godine, ja najbolje znam pošto sam gledao kako tadašnji premijer Zoran Đinđić podnosi protiv njega krivičnu prijavu jer se u "Pekabeti" pozivao na njega kako bi dobio mesečni ugovor od nekoliko hiljada evra. Zna dobro Ðilas da mu je poslovno i lično svanulo kada je ubijen Zoran Ðinđić - svedočio je i Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda i nekadašnji funkcioner DS.

Politikolog Jelena Vukoičić kaže da ne iznenađuje što Đilas želi da uništi jedino vredno što DS sada ima, a to je Đinđićeva zaostavština:

1,5 godina Đilas bio šef DS (novembar 2012 - maj 2014.)

- Zbog svoje povređene sujete pre dve decenije, on se sveti tako što preko Lutovca eliminiše sve Đinđićeve kadrove. Ne trpi drugačije mišljenje, želi da dominira, zato se i u SZS sukobljavao sa Vukom Jeremićem i izbacio iz igre Boška Obradovića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading