Potpredsednik SPS: Andriju Nikolića boli gubitak vlasti, pa pokušava da diskredituje Dačića!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

30.09.2020

15:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik SPS Ðorđe Milićević ocenio je da partparol DPS-a Andrija Nikolić pokušava da diskredituje Ivicu Dačića zbog toga što je, kako primećuje, gubitak vlasti bolan, naročito za one koji su vlast koristlii za ostvarenje ličnih interesa.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Đorđe Milićević

Milićević u pisanoj izjavi kaže da se "propast katastrofalne politike" koju je vodio DPS ne može abolirati izjavama Nikolića koji, kako ocenjuje, ništa smisleno nije ni rekao osim vređanja ministra spoljnih poslova Ivice Dačića.

"S obzirom da komentariše nešto što ne zna, Nikolića treba podučiti da je institut dvojnog državljanstva međunarodno pravno priznat i da je u funkciji zaštite prava građana", rekao je Milićević.


On je dodao da Ivica Dačić nikada nije vređao narod u Crnoj Gori pa ni one koji Srbe ne doživljavaju kao ravnopravne građane pred zakonima Crne Gore, ali je zato hrabro i bezrezervno ukazivao na nesumnjivu diskriminaciju Srba u Crnoj Gori na šta portparol DPS zatvara oči.

 


Milićević poručuje da Vlada Srbije i njen predsednik Aleksandar Vučić se nikada nisu niti će se mešati u unutrašnje stvari Crne Gore kao suverene države, ali će se uvek beskompromisno i legalnim sredstvima boriti za interese srpskog naroda u Crnoj Gori.

Stranka crnogorskog predsednika Mila Ðukanovića reagovala je na izjavu srpskog ministra Ivice Dačića da treba aktuelizovati pitanje dvojnog državljanstva ocenom da je to signal da je u toku borba za fotelje u vladi u Podgorici, te poručuje da neće moći da budu poslanici oni koji imaju i državljanstvo Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading