Zaštitnik građana: Kontrola Ministarstva za rad u CSR u Zaječaru zbog navodnih propusta u zaštiti najboljeg interesa deteta

Autor: Republika

Vesti

28.09.2020

09:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaštitnik građana pokrenuo je po sopstvenoj inicijativi, a posle informacija sa društvenih mreža o navodnim propustima u zaštiti najboljeg interesa deteta iz okoline Zaječara, postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Centra za socijalni rad u Zaječaru radi utvrđivanja svih relevantnih okolnosti.

RepublikaFoto: Tanjug
Zoran Pašalić

Od zaječarskog CSR, Zaštitnik građana traži da ga najkasnije u roku od 15 dana obavesti da li se i od kada porodica deteta nalazi na evidenciji Centra,  koje sve aktivnosti i mere u oblasti porodično-pravne zaštite je Centar do sada preduzimao, gde se dete trenutno nalazi, ko se aktuelno stara o zaštiti njegovih prava i interesa i po kom pravnom osnovu.

Od nadležnog ministarstva Zaštitnik građana traži da u istom zakonskom roku dostavi izveštaj o nadzoru koji je pokrenulo u nedelju 27.9.2020. godine nad stručnim radom CSR u Zaječaru i svu prateću dokumentaciju, kao i da ga obavesti da li je u okviru svojih nadležnosti preduzimalo bilo kakve aktivnosti radi zaštite najboljeg interesa deteta pre 27.9.2020.godine, i koje aktivnosti

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading