AGRESIVNI: Dveri nastavljaju da prete - ŽENAMA!

Autor: Tanjug

Vesti

31.10.2017

13:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinaconog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović osudila je napad poslanika Dveri na predsednicu parlamenta Maju Gojković i ocenila da je to nastavak politike te stranke koja se zasniva na vređanju, ponižavanju i pretnjama prema ženama koje su im krive samo zato što ne dele njihova politička ubeđenja.

RepublikaFoto: Tanjug
Zorana Mihajlović

- Najoštrije osuđujem agresivni verbalni napad poslanika Dveri na predsednicu Skupštine Srbije Maju Gojković - rekla je Mihajlovićeva u pisanoj izjavi medijima.

Ona je navela da je "upadanje u kancelarije i vređanje predsednice Skupštine Maje Gojković velika uvreda za čitav parlament kao najvišeg predstavničkog tela u Srbiji".

Mihajlovićeva dodaje da je napad na predsednicu Skupštine očigledno samo početak novih gerilskih napada na poslanike vladajuće koalicije koje je juče najavio lider Dveri Boško Obradović, istakavši da očekuje da će se slični incidenti nastaviti.

RepublikaFoto: Tanjug
Nebojša Stefanović

Napad je osudio i Nebojša Stefanović

Član predsedništva SNS Nebojša Stefanović izjavio je da predsednik Dveri i poslanik te stranke Boško Obradović i Srđan Nogo nastavljaju jedinu politiku koju umeju da pokažu građanima Srbije, a to je napad na žene.

- Poslanici Dveri napali su predsednicu Parlamenta Maju Gojković i dve dame koje rade u njenom kabinetu, što valjda treba da predstavlja vrhunac političke ideje koju su smislili i suštinu političkog programa organizacije koju predstavljaju. Iako sam još juče javno tražio od Obradovića da prestane da napada žene i da se on i njegovi poslanici oprobaju u napadu na Aleksandra Vučića, vidim da to nije urodilo plodom i da poslanici Dveri za tako nešto nemaju hrabrosti - rekao je Stefanović.

Kako kaže, nažalost, Obradović i Nogo su skupili hrabrost da napadnu Maju Gojković i da upadnu u njenu kancelariju.

- Ne smem ni da pomislim kakva bi se politička i medijska haranga podigla na bilo koga ko bi nasilno upao u kancelariju bilo koje žene koja pripada opoziciji, a kamoli kada bi je neko napao, i učiniću sve da se tako nešto nikada i ne dogodi - poručio je Stefanović.

On je istakao da je nedopustivo da nasilje bude metod delovanja bilo kojeg pojedinca, a pogotovo nekoga ko želi da upravlja Srbijom i da drugima deli lekcije o obrascima društvenog delovanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading