DA SE ČOVEK KRSTI I LEVOM I DESNOM! Kurti: Hoti je u Vašingtonu stvorio "Četvrtu Jugoslaviju"

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

27.09.2020

11:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši premijer privremenih prištinskih institucija i lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti nazvao je sporazum postignut u Beloj kući između Beograda i Prištine "sporazumom koji stvara "Četvrtu Jugoslaviju", prenosi Gazeta Ekspres.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kurti

Kurti smatra da se ta nova Jugoslavija stvara kroz područje "mini Šengena", koje će Beogradu omogućiti ekonomsku hegemoniju nad Albancima na KiM i Albaniji, navodi Kosovo onlajn.

"Kosovski Albanci i Albanci, u toj ''Četvrtoj Jugoslaviji'', biće samo potrošači srpske robe i nadati se da će putarine dobiti od srpskih kamiona. Zato što će naši proizvođači ostati nezaštićeni", rekao je Kurti u obraćanju članovima Glavnog odbora Samoopredeljenja.

Prema njegovim rečima, premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti potpisao je najveće ustupke koje je Priština učinila Beogradu u periodu posle sukoba.

"Srbija je izborila punu rehabilitaciju pred svetom", rekao je Kurti i dodao da "decenijama srpski predsednik nije išao u Belu kuću".

Kurti je dodao da Hoti loše radi posao i da unižava međunarodni položaj Prištine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading