"NADAM SE DA JE TO ISTINA": Vulin prokomentarisao optužbe da Vučić stvara "Srpski svet"

Autor:

Vesti

26.09.2020

19:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da se nada da su opravdane optužbe medija iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore da predsednik Srbije Aleksandar Vučić stvara "Srpski svet", jer on, kako je istakao, jeste predsednik svih Srba.

RepublikaFoto: Tanjug/L. ĐORĐEVIĆ
Aleksandar Vulin

- Poslednja optužba u bošnjačkim i montenegrinskim medijima jeste da Vučić stvara ''Srpski svet''. Verujem i nadam se da je optužba istinita, Vučić treba da stvara Srpski svet. Srbi imaju pravo da budu politički jedinstven narod i da o ključnim nacionalnim pitanjima odlučuju zajedno i da rade jedinstveno - naveo je Vulin u saopštenju za javnost.

On je istakao da "Beograd mora u sebi i oko sebe da okupi sve Srbe, a predsednik Srbije je predsednik svih Srba".

- Vučić jeste predsednik svih Srba, i zbog toga mogu samo da ga mrze. I dosta se Srbija pravdala što Srbi vekovima žele da budu jedno. Srbi žele da su ujedinjeni i zbog te prirodne želje i potrebe nemaju ni kome ni zašto da se pravdaju... Mi Srbi nemamo jednu državu, ali možemo da imamo jednu politiku i jednu volju, i to nije više stvar izbora političara. Jedinstvo Srba je nužnost bez koje nas neće biti - rekao je Vulin.

Naglasio je da su "Srbi postali jedinstven politički narod i bolje je da se na tu činjenicu naviknu svi koji napadaju Vučića što je ojačao Srbiju".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading