Đurić: Mi smo ti koji najglasnije i najiskrenije u regionu zagovaramo politiku mira i saradnje

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

24.09.2020

15:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Politički analitičar Florijan Biber smatra da pomirenje na zapadnom Balkanu treba da bude zasnovano na potpunoj negaciji legitimnih srpskih državnih i nacionalnih interesa, tako što ćemo pasti na kolena pred njegovim miljenicima iz Prištine", izjavio je danas potpredsednika SNS Marko Ðurić.

RepublikaFoto: Tanjug
Marko Đurić

Zato je, ističe Ðurić u saopštenju, nagoveštaj svakog pozitivnog pomaka u odnosima Beograda i Prištine koji ne počiva na takvom scenariju, već na pravednom i kompromisnom prevazilaženju nesuglasica i sukoba, Biberu lična uvreda i šamar njegovoj ekstremističkoj antisrpskoj misiji.

- Samo neko ko nastupa u ime najekstremnijih krugova u Prištini može da bude na stanovištu da na srpskoj strani ne postoji volja za pomirenje, jer godinama unazad smo upravo mi ti koji najglasnije i najiskrenije u regionu zagovaramo politiku mira i saradnje - naveo je Ðurić.

Biber je spreman, kaže on, da u odbrani svoje teze da su Srbi najgori narod na svetu ide toliko daleko da odriče značaj istorijskom sporazumu koji je nedavno postignut u Beloj kući, i koji nakon dugog niza godina predstavlja konkretan korak ka rešenjima i pomirenju koje bi uvažavalo potrebe svih zainteresovanih strana, a ne bi bilo drugo ime za ponižavanje i gaženje Srbije.

- Biber gori od želje da Srbiju vidi zgaženu, ali srećom, on je jedan od usamljenih dinosaurusa minulog vremena koji i dalje ne uspevaju da prevaziđu ideološke i propagandne matrice iz devedesetih godina prošlog veka - zaključio je Ðurić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading